Informatie voor de watersporter

Waterdream-sloep bewijst zeewaardigheid door in vijf uur van Spaanse vaste land naar Ibiza te varen

PERSBERICHT
waterdreamIbiza – Het is Waterdream gelukt om met een sloep, een unieke prestatie voor dit type boot, een oversteek te maken van Calpe naar Ibiza. De tocht behelsde 135 kilometer over open water.
De Waterdream S-850 met een 200pk Yamaha heeft de tocht meer dan goed doorstaan. Binnen vijf uur was de klus geklaard met nog twintig procent benzine over in de tank. Het weer was niet optimaal. Door de regen en de wind van de dagen ervoor was er een onrustige zee. De golven waren kruislings, gemiddeld zo’n 1,5 meter hoog en stonden kort op elkaar. Het was dus echt een beproeving.
Bernhard van Oranje; “De Waterdream S-850 heeft zich hiermee echt bewezen als een zeewaardige en snelle boot. Ondanks de hoge golven konden we een goede snelheid vasthouden en bleven we volledig droog. De boot vloog echt over de golven. Toen de golven wat vloeiender werden, konden we ook letterlijk een mooie jump maken met de boot. Voor mij het ultieme bewijs dat je naast rustig cruisen met deze boot ook echt de zee op kan.”
Marcus Giltay (zeezeiler, IBIMARE bootverkoop en -verhuur); “Ik ben echt onder de indruk van de vaareigenschappen van deze boot. Zou hem ook zo met windkracht 8 meenemen, een echte reddingsloep. Heb met grotere boten onder soortgelijke omstandigheden op zee gevaren, maar kwam dan doorweekt aan van de spray. Dit is echt uniek en een aanwinst op Ibiza. Je kunt er ook nog achter waterskiën”.
Isabella (14); “Het viel me reuze mee. Kon lekker achterop zitten, de muziek kon ik wat minder goed horen, en zou zo weer mee gaan varen. Het voelde meer als een tocht van twee uur dan vijf uur”.
Meer informatie www.waterdream-boot.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht