Informatie voor de watersporter

WaterEvent Blokzijl 2014 heeft 15.000 bezoekers getrokken

PERSBERICHT
Blokzijl – Afgelopen weekend was het zover, het eerste lustrum van Het WaterEvent in Blokzijl en voor het eerst in Vollenhove. Met een havenkolk vol prachtige jachten klassieke boten en sloepen, presentaties van lifestyle en beleving in de toeristische regio’s en de live optredens die het allemaal nog gezelliger maakten. Met name de belangstelling voor klassieke boten in Vollenhove viel op.
Door de grote animo voor klassieke boten in Vollenhove, zal dit volgend jaar een vervolg krijgen. Hoe Het WaterEvent Classic daar wordt uitgebreid, is nog niet bekend. ’’Daar gaan we ons de komende tijd over bezinnen’’, laat René Jorna namens de organisatie weten.
Opening
Vrijdag 11 april opende gedeputeerde Gerrit Jan Kok, van de provincie Overijssel Het WaterEvent feestelijk in Blokzijl. Dat deed hij door eerst de nieuwe vaarwaterkaarten te lanceren en vervolgens een kanon in de havenkolk af te schieten. De nieuwe vaarwaterkaarten van Noordwest Overijssel en Almelo De Haandrik zijn uitgebreid met toeristische informatie en worden vanaf deze week gratis in sluizen en havens in Overijssel verspreid.
Op de kade
Rondom de havenkolk presenteerden toeristische regio’s WaterReijk Weerribben Wieden, de IJsseldelta en het Vechtdal de vaar- en watersport mogelijkheden in het gebied. Daarbij werden de activiteiten en uitstapjes aan de wal gepresenteerd, onder het genot van heerlijk streekproducten uit de regio.
De havenkolk in perspectief
Volop activiteiten waren er te beleven tijdens het WaterEvent. Naast de botenshows, presentaties en beleving van de toeristische regio’s, kon men proefvaarten maken, vliegen in een helikopter en pendelen tussen de havens van Blokzijl en Vollenhove.
Het WaterEvent gaf bezoekers de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de nautische beleving van WaterReijk Weerribben Wieden, de IJsseldelta en het Vechtdal. Het WaterEvent trok ruim 15.000 bezoekers.
Meer informatie www.hetwaterevent.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht