WaterEvent Blokzijl loopt vol

Blokzijl – In en om de (binnen)haven van Blokzijl wordt in het tweede weekeinde van april voor de tweede keer het Overijssels WaterEvent gehouden.

De grootscheepse ‘natte’ en ‘droge’ presentatie van alles wat de Overijsselse recreatieregio’s WaterReijk Weerribben-Wieden en IJsseldelta aan ‘nautische beleving’ te bieden hebben, wordt op vrijdag 8 april geopend door Overijsselse commissaris van de koningin Ank Bijleveld. Zij doet dit met de officiële doop van de zogeheten Groene Wensboot, die kleine gezelschappen of gezinnen vanaf dit vaarseizoen de mogelijkheid biedt om vanuit thuishaven Ossenzijl (dag)tochten te maken met een of twee gehandicapten. De speciaal hiervoor gebouwde ‘wensboot’ biedt aan boord alle denkbare voorzieningen om ‘rolstoelers’ een comfortabele rondvaart door Nationaal Park Weerribben-Wieden te laten maken.

De feestelijke ingebruikname van dit schip zal plaatsvinden in een nu al vrijwel ‘uitverkochte’ havenkom in het hart van Blokzijl. Naast het neusje van de zalm van de Nederlandse jachtbouw, presenteren de drie grote jachtmakelaars uit de regio al meer dan honderd ‘occasions’ aan het publiek. Overigens mogen ook particulieren hun pleziervaartuigen tijdens de driedaagse te koop aanbieden. “Het bekijken van zeil- en motorjachten is op een ‘droge’ show als bijvoorbeeld de Hiswa in Amsterdam is al de moeite waard, maar deze schepen in het water tegen het prachtige decor van het monumentale stadje Blokzijl is natuurlijk de echte beleving”, vindt Vera Doornhegge van regionaal toerismebureau IJsseldelta. (deStentor)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X