Waterland Sponsorcup 2019 voor Sailwise in Monnickendam levert 16.792 euro op

PERSBERICHT
Monnickendam – Eens per jaar, nu alweer voor de elfde keer, organiseert Waterland de Sailwise Sponsor Cup. Op woensdag 8 mei verzamelden de teams van dertien boten zich bij “De Ouwe Blauwe” voor koffie en palaver en de briefing voor de deelnemers.

Het wedstrijddeel stond onder leiding van Arjen Wildeboer die voor deze dag drie wedstrijden had gepland: twee maal een korte baan en daarna een long-distance. De weersvoorspelling was niet best: regen en wind, maar de zeilers lieten zich niet ontmoedigen. Gewapend met zeilpakken en eten en drinken, plus het benodigde enthousiasme zette men vaart richting Volendam. Als startschip fungeerde de Meander V van Evert en Inge Stel van Stichting Vaarwens. Tegen 15.30 uur waren alle schepen weer terug in de jachthaven; de schepen zonder averij, een enkele zeiler nog wat trillend op de benen na de deining en de zeeziekte.
De echte winnaar van de dag was Sailwise: deze Sailwise Cup had maar liefst
€ 16.792 opgebracht. Menne Scherpenzeel van Sailwise gaf een toelichting aan de deelnemers over de bestemming van deze prachtige opbrengst: door deze bijdrage kunnen weer veel aanpassingen worden gerealiseerd.
De winnaar van de Sailwise Cup 2019 was het team “Mulitmetaal” uit Den Helder, op de voet gevolgd door het team van “Zeilen Media”.
De opbrengst van deze Sailwise Cup kon worden gerealiseerd dankzij: Marin.nl, MultiMetaal, Rotary Monnickendam, Team Van der Laan, Vicair, ingenieursburo Mol, Hoorne Vastgoed, C&MLabourSupply , The Rootselaargroup, Hienfeld en Waterland Monnickendam.
Sponsorcup
Voor de niet ingewijden: de Sailwise Cup is een door Waterland vanuit Monnickendam georganiseerde sponsorwedstijd ten bate van Sailwise. (Gehandicaptensport Watersport Nederland)
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. Bedrijven en organisaties huren een boot en voor deze wedstrijd bij Waterland en brengen middels dit inschrijfgeld een bedrag bijeen voor deze doelgroep
“Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren dit jaar 90 deelnemers op dertien boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”
Meer informatie op www.waterlandyacht.nl en www.sailwise.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X