windverwachting

Waterland Yacht Charter Monnickendam haalt met 6e Waterland Sponsorcup 12.630 euro voor Sailwise binnen

PERSBERICHT
waterland_sailwiseMonnickendam – Woensdag 22 april is de SailWise cup weer gezeild in Monnickendam. Na afloop van deze geslaagde zeildag mocht SailWise uit handen van Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 12.630 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert. Aan deze 6e sponsorcup deden zeventien bedrijven mee.
“We zijn heel erg verrast, vooral door de hoogte van het bedrag dit jaar en er heel blij mee”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, nu al voor de zesde maal. We zullen het bedrag gebruiken voor onze activiteiten. De bijdrage van vorig jaar is gebruikt voor een nieuwe lift op Robinson Crusoë en een aanpassing voor joystick besturing op een van de boten aldaar.”
Sponsorcup
Het weer was Hollands: best wel fris en af en toe flink wat wind. Mooie condities om de wedstrijden in te zeilen. De golfslag zorgde voor wat uitdaging bij de deelnemers, niet iedereen was bestand tegen deze omstandigheden. De deelnemers zeilden drie wedstrijden, twee keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstandswedstrijd.
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers, J/Boats en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 80 deelnemers op twaalf boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”
Over SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De drie accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen op de catamaran Beatrix.
Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al ruim een kwart eeuw een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit Jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 45 voet), J/Boats (22 tot 97 voet) en X-Yachts (34 tot 40 voet). Voor dagverhuur en abonnementhuur zijn er een Fox-22, J/22 en J/70 beschikbaar. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend.
Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hierin zijn ook Waterland Sail Training en Jachthaven Waterland ondergebracht. Waterland Sail Training is een CWO en HISWA-SWO erkend instituut voor kajuitzeiljachtopleidingen. Jachthaven Waterland is als haven koploper in de Blauwe Vlag, beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een (CO2 neutraal) toiletgebouw, afvaleiland, picknickplaatsen, een speeltuin, goed werkende wifi en een 15 tons kraan en mogelijkheden voor winterberging.
Meer informatie www.waterlandyacht.nl en www.sailwise.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X