windverwachting

Waternet controleert in Amsterdam op bootstickers vanaf 1 april

PERSBERICHT
Amsterdam – Voor een goed onderhoud en beheer van de Amsterdamse vaarwegen is het belangrijk dat iedere gebruiker van het water bijdraagt aan de kosten. Daarom controleert Waternet in de hele stad of eigenaren van pleziervaartuigen binnenhavengeld hebben betaald. De controles beginnen vanaf 1 april in de grachtengordel Singelgracht, Plantage Muidergracht, Nieuwe Achtergracht, Nieuwe Prinsengracht, Nieuwe Keizersgracht, Onbekendegracht, IJburg en Het Nieuwe Diep.
Binnenhavengeld
Binnenhavengeld is een gemeentelijke belasting die voor iedereen in Amsterdam geldt die een bootje heeft liggen, of het nu gaat om een klein sloepje of een groot schip. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de lengte van de boot en het tarief dat voor de boot geldt. Om het milieuvriendelijk varen te bevorderen, zijn de tarieven lager voor de elektrische boten.
Voorkom wegslepen
Boten waarvoor binnenhavengeld is betaald, zijn te herkennen aan een speciale sticker. Het is belangrijk dat de sticker goed zichtbaar op de achterzijde van de boot is gepakt. Eigenaren van boten zonder de sticker krijgen na controle eerst een waarschuwing. Als daarna nog geen sticker is geplakt, moet Waternet de boot helaas wegslepen. De eigenaar van deze boot is dan sleep- en bewaarkosten verschuldigd. Bovendien krijgt de eigenaar een boete.
Meer informatie op www.waternet.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X