Informatie voor de watersporter

Waternet en Stadsdeel Centrum Amsterdam pakken geluidsoverlast 'herriebootjes' nu nog strenger aan met 220 euro boete

PERSBERICHT
Amsterdam – Waternet en Stadsdeel Centrum gaan boteneigenaren die met knallende muziek geluidsoverlast veroorzaken aanpakken. Boteneigenaren, die ondanks het verbod op versterkte muziek toch betrapt worden, riskeren een boete van 220 euro.
‘Hou ‘t binnenboord’
Vanaf 1 mei dit jaar is versterkte muziek op boten niet langer toegestaan. Waternet en Stadsdeel Centrum zijn daarom samen de actie: “Muziek? Hou het binnenboord!” gestart. Deze campagne moet booteigenaren informeren over de nieuwe regels en eigenaren die geluidsoverlast veroorzaken aanpakken. De gemeente wil de gezelligheid op het water bevorderen en asociaal gedrag terugdringen. De nieuwe regels zijn vooral bedoeld om de forse geluidsoverlast aan te pakken. Het gaat daarbij natuurlijk niet om de Amsterdammer die op een zonovergoten dag in zijn bootje naar de transistorradio naar de tour de france luistert. De regels zijn vooral bedoeld om de eigenaaren van lawaaischuiten, die met enorme stereoinstallaties bonkend door de grachten varen, aan te kunnen pakken.
Eenvoudiger om op te treden tegen overlast
Uit onderzoek blijkt dat Amsterdammers – 81 procent – in overgrote meerderheid klaar zijn met de asociale herriebootjes die elke zomer voor veel overlast zorgen. Geluidsoverlast van bootjes gaat in de praktijk ook vaak gepaard met bovenmatig alcohol gebruik. Overlast van harde muziek was voorheen ook al verboden. In de praktijk was het lastig om dit aan te pakken. Door de aanscherping kunnen de handhavers straks al optreden als een muziekinstallatie aan staat. Handhaven wordt zo een stuk eenvoudiger. Tijdens speciale evenementen, zoals Koninginnedag en de Gay Pride, worden uitzonderingen gemaakt.
Meer informatie www.amsterdam.nl en www.waternet.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht