123 stickers

Waternet neemt ‘agressievere maatregelen’ tegen eigenaren die geen liggeld betalen voor hun bootje in de Amsterdamse gracht

AMSTERDAM – Booteigenaren in de hoofdstad die hun leges niet betalen, zullen hun vaartuig kwijtraken. Vanaf 1 april gaan de parkeerwachters van Cition alle schepen controleren, waarop Waternet de boten van wanbetalers per 1 april dreigt weg te slepen.

Booteigenaren in de hoofdstad moeten 58 euro per strekkende meter schip per jaar betalen voor het aanmeren van hun vaartuig. Nu dobberen er zo’n 15.500 bootjes in de grachten, maar 3000 schippers betalen geen leges voor hun pieremachochel.

„Na twee waarschuwingen worden boten die hun leges niet hebben voldaan naar de bewaarhaven gebracht. Als de waarde van de boot lager is dan de geschatte kosten van de opslag en het wegslepen, dan vernietigen we de boot”, aldus een zegsvrouw van de dienst. (De Telegraaf Vaarkrant)

2 Berichten

  • P.M. de Boer

    9 jaren geleden / 19 maart 2013 om 12:05 uur

    Haha,wilde mijn ( belachelijk dure ) stickers bij de nieuwe meer sluis ophalen en betalen, maar de nieuwe stickers zijn nog niet klaar…. Moest wachten, dus wat wil wil waternet controleren…??

  • knut

    9 jaren geleden / 30 mei 2013 om 10:00 uur

    heb de controleurs gezien twee walvissen die hun boot niet eens uit konden erg lachwekkend

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X