123 stickers

Waternet zet na proef nu trajectcontrole tegen snelvaarders op de Amsterdamse grachten in

AMSTERDAM – Amsterdam gaat komend vaarseizoen op de rechte stukken gracht in het centrum ’trajectcontroles’ instellen om snelheidsduivels te straffen.

Dat maakt grachtenbeheerder Waternet bekend. De dienst gebruikt al langer laserguns om speedboten aan te pakken, maar door de foutmarge van de laserguns komen veel schippers er bij een snelheidsovertreding zonder boete vanaf. Vorig jaar experimenteerde Waternet al met trajectcontroles. Dat is goed bevallen. Op de meeste grachten is 7,5 km/u het maximum. (De Telegraaf, Het ParoolWaternet)

2 Berichten

  • Jan

    10 jaren geleden / 11 februari 2013 om 10:40 uur

    Ik las dat een ambtenaar met stopwatch naast de gracht gaat zitten…. 1 april???

  • Wim Olbers

    9 jaren geleden / 15 maart 2013 om 22:16 uur

    Geinig zeg om die rondvaartschippers te bekeuren door een handvol notoire klagers. Maandagavond 4 maart was er een programma over de rondvaart . Zat er een vrouw te klagen dat haar bootje tot twee keer toe was gekraakt. Wie legt daar zijn boot ook neer? Terwijl je weet dat het druk is en dat boten daar draaien. 2 camera’s bevestigden dat. De prijs van die camera’s is hoger dan de schade van dat bootje. Het gaat de dame ook alleen maar om te klagen. Ik parkeer mijn auto ook niet op een landweggetje waar veel boeren langs rijden. Ik zou de dame verdenken van pure opzet om haar hobby uit te oefenen, namelijk klagen. De rondvaart vervoert ruim 1 miljoen mensen door de grachten. Dat is goed voor de economie, werkgelegenheid, tourisme en de schatkist. Wat gebeurt er? Een handvol beroepszeikerds worden beloond. Grote klasse!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X