Informatie voor de watersporter

Watersportbeurs Boot Holland 2011 trekt met bijna 48.000 bezoekers tien procent meer bekijks

PERSBERICHT
Leeuwarden – Met 47.614 bezoekers zijn 4.328 meer mensen de kassa’s van het WTC Expo gepasseerd dan in 2010 (43.286). Een stijging van tien procent in een tijd dat beursbezoeken onder druk staan. De organisatie van Boot Holland is dan ook dik tevreden. Hetzelfde geldt ook voor de standhouders die spreken van kwalitatief goed publiek hetgeen heeft geresulteerd in goede zaken.
Projectleider Pieter Fokkema: “We hebben er dit jaar extra veel aan gedaan. Dit samen met het feit dat het goed beursweer was, ligt aan de toename van het aantal bezoekers ten grondslag. Vorig jaar hadden we sneeuw en gladde wegen. Dan kun je nog zo goed je best doen, maar dan blijven de mensen thuis.”
Zonder uitzondering zijn alle standhouders enthousiast en is het op Boot Holland zelfs tot verkopen gekomen of hangt dat ten minste in de lucht. Ed Houben, sales engineer van Linssen Yachts en met twee schepen vertegenwoordigd op Boot Holland: “Boot Holland begint steeds meer naam te krijgen. Zeker onder ingewijden en voor mensen die geïnteresseerd zijn in stalen boten. Naast de bekendere gevestigde namen, vind je hier ook veel kleinere bedrijven en werven. Wat dat betreft biedt de beurs een grote verscheidenheid. Boot Holland is ook een fijne, laagdrempelige beurs. Mensen nemen makkelijker de stap om ook te kijken naar boten die buiten hun bandbreedte vallen. En, wat mensen heel fijn vinden, het is ook de enige beurs die goed te doen is op één dag.”
Ook Rob Jansen van Holland Nautic is goed te spreken over Boot Holland: “Het publiek was serieuzer dan andere jaren. Het had gerichtere vragen en de sfeer was goed. Boot Holland is wel echt een motorbotenbeurs. De zeilers die komen zijn liefhebbers van platbodems of hebben een open boot.”
Willem Folkerts van Waterspoor dat op de beurs twee boten verkocht: “Natuurlijk waren er ook dagjesmensen maar de kwaliteit was beter dan vorig jaar. De eerste drie dagen hebben we heel veel belangstelling gehad en met name het weekend hadden we gericht publiek. Opvallend was het aantal mensen van buiten het noorden.”
Volgens Marcel Jetten van het in Sneek gevestigde Jetten Yachting is de crisis voorbij en is Boot Holland daarvan het voorbeeld: “Je merkt aan de mensen dat ze er weer zin in hebben. De crisis is duidelijk voorbij. Daar heeft niemand het meer over. Ik ben benieuwd hoe zich dat de rest van het jaar vertaalt. We hebben op de beurs één boot verkocht en zijn met twee mensen in verregaande onderhandeling. We zijn dus dik tevreden. De beurs zag er ook super uit. Veel professioneler dan andere jaren. Echt een verbetering.”
Meer informatie www.boot-holland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht