Informatie voor de watersporter

Watersporteiland Robinson Crusoe heropent voor mensen met een beperking

Een nieuwe start voor inclusieve vakanties in Loosdrecht.

Na maanden van renovaties en verbeteringen wordt op zaterdag 8 juli het watersporteiland Robinson Crusoe officieel heropend. SailWise – de organisatie achter de vakanties op het eiland – heeft met dank aan fondsen, sponsoren en donateurs de accommodatie volledig kunnen renoveren. Met de heropening begint een nieuwe fase van inclusieve en avontuurlijke vakantie-ervaringen voor deelnemers van SailWise. De feestelijke heropening wordt bijgewoond door de burgemeester van Wijdemeren – mevrouw Larson – en officieel geopend door olympisch zeiler Roy Heiner.

Accommodatie

SailWise is al lang een voorloper in het creëren van toegankelijke en inclusieve vakanties voor mensen met een beperking. Het watersporteiland Robinson Crusoe is één van hun meest geliefde bestemmingen. Deelnemers en vrijwilligers gaan samen op vakantie en kunnen genieten van een breed scala aan watersportactiviteiten op het eiland, variërend van zeilen tot kanoën en waterskiën. Met de renovatie van de accommodatie kunnen gasten nu profiteren van comfortabele faciliteiten die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van mensen met een beperking te voldoen. Daarnaast zijn er duurzame maatregelen genomen om de impact op het milieu te verminderen.

Om de heropening van het eiland te vieren, zal de drs. Crys Larson – burgemeester van Wijdemeren – aanwezig zijn bij de ceremonie. Daarnaast zal olympisch zeiler Roy Heiner de eer hebben om de gerenoveerde accommodatie officieel te openen. Met zijn ervaring en passie voor watersport is Heiner een inspiratie voor veel mensen.

Nieuw terras en pergola

Voor geïnteresseerden die de vernieuwde accommodatie willen bezichtigen, houdt SailWise op zondag 9 juli een open dag op Robinson Crusoe. Deze dag biedt een uitstekende gelegenheid om een kijkje te nemen op het eiland, de faciliteiten te ontdekken en meer te weten te komen over de inclusieve vakanties en het vrijwilligerswerk dat SailWise aanbiedt.

Voor meer informatie: sailwise.nl

Foto: SailWise / Watersporteiland Robinson Crusoe 

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht