123 stickers

Watersporters Biesbosch krijgen te maken met versoberde bediening sluizen

PERSBERICHT
Dordrecht – Per 1 januari 2015 heeft Rijkswaterstaat de bediening op verschillende bruggen en sluizen in Nederland versoberd. Om de overlast voor de recreatievaart zoveel mogelijk te beperken heeft Rijkswaterstaat samen met bedrijven, de scheepvaartsector en Provincies gekeken naar de minst ingrijpende oplossingen per regio. De sluizen in de Dordtse- en Branbantse Biesbosch zijn echter niet aan de nieuwe maatregel ontkomen. Daardoor kunnen lange wachttijden ontstaan.
Veranderingen
Voor de sluizen in de Biesbosch geldt dat de bedieningstijden in het voor en najaar aanzienlijk zijn ingekort. Er is dan minder of zelfs geen bediening meer in rustige perioden. Watersporters die gebruik wensen te maken van de Hel-, Spiering-, en Ottersluis dienen rekening te houden met wachttijden die tot enkele uren kunnen oplopen. In het hoogseizoen worden de sluizen als vanouds de gehele dag bediend.
Brabantse Biesbosch
De nieuwe maatregel heeft vooral impact op watersporters die via de Ottersluis de Nieuwe Merwede over willen steken naar de Brabantse Biesbosch. Zij hebben namelijk met twee sluizen te maken, namelijk de Ottersluis en de Spieringsluis. Watersporters met een ligplaats in Dordrecht doen er goed aan de nieuwe bedieningstijden goed in het achterhoofd te houden.
Meer informatie www.watersport.community

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X