Watersportjournalist Epco Ongering wordt hoofdredacteur van Botentekoop.nl

PERSBERICHT
Amsterdam – Vanaf december 2019 wordt Epco Ongering voor uitgever Arimpex hoofdredacteur van alle redactiekanalen van Botentekoop.nl. Na jaren succesvol te hebben samengewerkt kiezen partijen voor het intensiveren van de gezamenlijke werkzaamheden. Ongering komt van de Telegraaf en presenteerde op RTL en SBS o.a. de tv-programma’s Yacht Vision, Nederland Vaart en VaarTV.
Voor de Telegraaf en Botentekoop.nl publiceerde watersportkenner Epco Ongering veel boottesten en vaarroutes, die door een breed publiek worden gewaardeerd. Vanaf december 2019 zal de samenwerking van Ongering en Arimpex worden uitgebreid. CFO Faisel Djabarkhan: ,,Wij zijn blij dat we Epco nog meer aan ons kunnen binden. Op strategisch niveau kunnen we nú goede stappen zetten. Met al zijn kennis en ervaring binnen de watersport, is het ons doel om door te groeien tot hét Watersportkanaal van Nederland. Ik zie Epco’s rol als hoofdredacteur met alle vertrouwen tegemoet. Stonden de verschillende mediakanalen van Botentekoop.nl al vol met waardevolle watersportcontent, met de komst van Epco als hoofdredacteur, kunnen we een verdiepingsslag maken. We willen nog actueler, constructiever, transparanter watersportnieuws publiceren, zodat onze doelgroep ons altijd als eerste weet te vinden”.
Ervaring Epco Ongering
Epco is in 1987 afgestudeerd als bewegingswetenschapper. Sinds zijn jeugd is hij al een enthousiast watersporter en vanuit deze passie legde hij zich toe op het produceren en presenteren van watersportinformatie. Op zijn c.v. staan diverse televisieprogramma’s als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Daarnaast werkte Epco als hoofdredacteur voor verschillende watersport magazines en is hij bijna 10 jaar werkzaam geweest als Coördinator Watersportmedia voor De Telegraaf. In die rol was hij verantwoordelijk voor alle watersportnieuws in de krant en online.
In Nederland heeft niemand meer boten getest dan Epco. Voor diverse consumentenmedia testte en beschreef hij meer dan 1.500 sloepen, tenders, RIB’s, sportboten, zeil- en motorjachten. Dit maakt hem dé watersportkenner van Nederland. Zelf bezit hij -wat hij zelf omschrijft als -een kleine ‘kudde boten’. Behalve een kajuitzeiljacht heeft hij nog een kleine open zeilboot en vaart hij regelmatig met een sloep en zijn snelle sportboot.
Al sinds het ontstaan van de HBO-opleiding Nautisch Business Management is Epco Ongering docent Nautische Vaktechniek aan de IVA Driebergen. Dit blijft hij naast zijn werkzaamheden voor Botentekoop.nl enthousiast doen. ,,Het is mijn kleine bijdrage aan het professionaliseren van de watersport.” Epco is een pionier en zit altijd boordevol nieuwe ideeën. Zijn passie ligt daar waar Botentekoop sterk is, bij de liefde voor boten en voor varen.
Vol vertrouwen in de toekomst
,,Samen met het huidige redactieteam zal Epco streven om Botentekoop.nl hét Watersportkanaal van Nederland te maken. Daarom zijn wij trots dat wij Epco als vaste hoofdredacteur van Botentekoop.nl aan ons team kunnen toevoegen. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, besluit Djabarkhan.
Meer informatie www.arimpex.nl