Informatie voor de watersporter

Watersportmedia en L.J. Harri brengen zes nieuwe e-books uit

PERSBERICHT
Muiden – L.J. Harri presenteert op de Hiswa, in samenwerking met Watersportmedia, maar liefst zes nieuwe e-boeken. Voor bezoekers van de Hiswa is er een actie met een speciale prijs! Behalve op de Hiswa, zijn de e-boeken te koop in de webshop van Watersportmedia. Eén van de boeken is ‘Zeilen met losse handen’, door Dick Huges.
Oceaanveteraan Dick Huges bepleit dat je altijd een alternatief moet hebben voor de systemen aan boord. Dat geldt dus ook voor stuurautomaten en voor windvanen. Je hoort het eigenlijk nogal vaak: “Nog een week met de hand moeten sturen omdat de windvaan kapot ging.” En nog vaker: “Halverwege Schotland kapte de stuurautomaat ermee, dus maar op de hand verder.” Te vaak blijkt het zelfstuursysteem feilbaar. Elektrische- en mechanische systemen zijn kwetsbaar klaarblijkelijk. En het enige dat we achter de hand hebben zijn onze eigen handen. Dat kan beter, dacht Dick Huges.
Tijdens de oceaanreizen van Dick Huges ontwikkelde hij, op basis van oude zeilliteratuur zijn eigen alternatieve stuursysteem. In ‘Zeilen met losse handen’ geeft Dick Huges een uitgebreide instructie over hoe te werken met stuurlijnen, elastieken, reductiesystemen en koersinstellingen. Huges legt uit hoe je op alle koersen je schip zelfsturend kunt maken met eenvoudige middelen. Het e-boek bevat een test op vier schepen die met het ‘sheet-to-tiller’ systeem werden uitgerust. De tests zijn behalve in het e-boek ook zichtbaar in zes instructievideo’s.
Dick Huges, Zeilen met losse handen
Prijs: € 9,95 (op de Hiswa € 8,00)
Meer informatie www.watersportmedia.net

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht