Informatie voor de watersporter

Watersportverbond en Sportfondsen geven in krokusvakantie 'waterles' aan kinderen van 6 tot 12 jaar

PERSBERICHT
Maarssenbroek, 16 februari 2016 – Wat moet je doen als je omslaat met een zeilboot? Weet jij wat je moet doen om veilig het water op te gaan? Of lijkt het je leuk om een voorproefje te krijgen van verschillende watersporten? Kom dan naar de Watersport Survival op dinsdag 23 februari 2016 in zwembad Safari in Maarssenbroek. Het Watersportverbond en Sportfondsen organiseren gezamenlijk een Watersport Survival voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Onder toeziend oog van meerdere instructeurs leren kinderen hoe lastig het is om een zeilboot als de optimist om te laten slaan. Maar als je omslaat, leren ze dat ze met een gerust hart kunnen ademhalen terwijl de boot of het zeil over hen heen ligt.
Met de Watersport Survival willen het Watersportverbond en Sportfondsen kinderen kennis laten maken met verschillende onderdelen van de watersport. “Kinderen ervaren hoe leuk water is, de activiteiten zijn niet alleen leerzaam maar ook nog eens heel leuk”, aldus hoofdinstructrice Ilse Köpping. “In de 45 minuten durende clinic maken we er samen een spannende en leuke dag van! Na afloop van de clinic kunnen kinderen met een simpele beweging zelfstandig een omgeslagen optimist overeind krijgen.”
Na een succesvolle pilot in oktober wordt nu de eerste Watersport Survival op 23 februari georganiseerd in samenwerking met Sportfondsen. Het is een aanvulling op het succes van de Optimist on Tour, hierdoor zijn 21.000 kinderen in aanraking gekomen met de watersport.
Wat: Watersport Survival
Wie: kinderen vanaf 6 tot 12 jaar met zwemdiploma A
Waar: Zwembad Safari, Bionspoor 237, Maarssenbroek
Wanneer: Dinsdag 23 februari 2016
Tijd: 11.00-15.30 (een clinic duurt 45 minuten)
Meer informatie www.watersportverbond.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht