Informatie voor de watersporter

Watersportverbond krijgt van NOC*NSF slordige 5 miljoen euro voor olympische campagne topzeilers

PERSBERICHT
Nieuwegein – Het NOC*NSF heeft maandag 5 december de hoogte van de topsportsubsidies 2017 – 2020 bekend gemaakt. Het Watersportverbond mag voor het zeilen en windsurfen een bedrag van € 1.600.000 per jaar inzetten voor de Olympische campagne richting Tokyo 2020. Voor Kanoslalom is de aanvraag voor subsidie afgewezen.
Het NOC*NSF heeft maandag 5 december de hoogte van de topsportsubsidies 2017 – 2020 bekend gemaakt. Het Watersportverbond mag voor het zeilen en windsurfen een bedrag van € 1.600.000 per jaar inzetten voor de Olympische campagne richting Tokyo 2020. Voor Kanoslalom is de aanvraag voor subsidie afgewezen.
Watersportverbond kan balans nog niet opmaken
Directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser: “We zijn natuurlijk dankbaar voor de ondersteuning van het NOC*NSF. Het feit dat we voor onze topsportprogramma’s bovenaan de lijst staan van subsidietoekenning voelt voor ons echt als een erkenning van de behaalde prestaties de afgelopen jaren, met als ultieme bekroning de twee gouden medailles in Rio. Zeilen en windsurfen zijn echte medaillesporten. Het NOC*NSF steunt ons hier in, samen natuurlijk met onze partner Delta Lloyd!
Op dit moment is het echter lastig om een definitief waarde-oordeel te kunnen geven over de netto toekenning voor onze topsportprogramma’s vanwege onduidelijkheid over de middelen die worden toegewezen via het in oprichting zijnde CTO Metropool Den Haag – Rotterdam – Dordrecht . We gaan daarom op korte termijn met de partners van het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) en het NOC*NSF om tafel.
Kanoslalom afgewezen
De aanvraag voor kanoslalom is, ondanks de progressie en goede perspectieven van een aantal atleten richting Tokyo, niet toegewezen. Daar zijn we zeer teleurgesteld over, daar kunnen we kort over zijn. De ondersteuning voor het kanopolo-programma zal wel worden gecontinueerd.”
Verdeling Topsportsubsidies vanuit NOC*NSF
De sportkoepel NOC*NSF bepaalt iedere Olympische cyclus welke topsportprogramma’s en bonden op ondersteuning kunnen rekenen. Op basis van de beleidsambities van het NOC*NSF en de door de sportbonden (met erkende topsportdisciplines) ingediende investeringsplannen wordt een keuze gemaakt, rekening houdend met geleverde prestaties, talent, potentiële sporters voor Tokyo 2020, coaching-programma’s en de internationale concurrentie in die sport.
Meer informatie www.watersportverbond.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht