Informatie voor de watersporter

Watersportverbond wil 'cursus sluisvaren' koppelen aan training sluis-stewards Rijkswaterstaat

PERSBERICHT
Nieuwegein – Rijkswaterstaat zet de komende zomerperiode weer stewards in op een aantal drukke sluizen. De stewards op de sluizen helpen bij een vlot en veilig gebruik van de sluizen. Ook helpen ze minder ervaren recreanten vertrouwd te maken met het gebruik van sluizen.
Na het ontvangen van veel negatieve reacties met betrekking tot het functioneren van de stewards hebben het Watersportverbond, Varen doe je samen en de Vereniging oud-medewerkers Rijkswaterstaat (VOR) een aanbod gedaan aan Rijkswaterstaat om te ondersteunen in het opleidingstraject van de stewards.
Cursus Sluisvaren
Het Watersportverbond heeft vorig jaar een pilot sluisvaren in Limburg gehouden: een oefendag voor de leden, waarbij ervaren trainers hen hielpen bij het in- en uitvaren van en aanmeren in de sluiskolk. Het Verbond wil de Manoeuvreren in de sluis cursus lanceren tijdens de trainingsdagen van de stewards. Op de locaties zijn dan veel vaarbewegingen om te oefenen en is er op een ander tijdstip geen belasting voor de reguliere doorvaart. (Watersportverbond)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht