Informatie voor de watersporter

Watersportverbond wil WK Zeilen 2022 naar Den Haag halen

PERSBERICHT
Utrecht – Het Watersportverbond gaat ervoor om het Wereldkampioenschap Zeilen in 2022 naar Nederland te halen. Hiervoor dient het Watersportverbond een bid in bij de internationale zeilbond World Sailing. Het WK Zeilen 2022 moet plaats gaan vinden in Den Haag, ‘Sportstad aan zee’.
Het WK Zeilen wordt iedere vier jaar gehouden en is, na de Olympische spelen, het meest belangrijke zeilkampioenschap. Van 30 juli tot en met 12 augustus vindt dit jaar het WK plaats in het Deense Aarhus.
Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond, is enorm trots om dit bid uit te brengen: “Ik ben verheugd Nederland wederom kandidaat te stellen voor het hosten van het Wereldkampioenschap Zeilen. Nederland is een groot zeilland en de ambitie om dit WK te organiseren is dan ook groot. Met TIG Sports hebben wij een sterke partner met veel ervaring in het organiseren van grootschalige (zeil)evenementen. Ik ben er van overtuigd dat wij samen een succesvol WK neer kunnen zetten. Dit biedt onze topsporters de kans om in eigen land hun prestaties te laten zien. Het zal de watersport in Nederland een enorme boost geven en Nederland internationaal nog meer op de kaart zetten. We hebben volgens mij weer een sterk bid uitgebracht. Hopelijk krijgen wij de kans om dit fantastische evenement in Nederland te organiseren.”
Meer informatie www.watersportverbond.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht