Informatie voor de watersporter

Watersportwinkel watersportdirect.com steunt stichting De Wilde Vaart met de heavy duty stootwillen van Maru voor binnenvaart en offshore

PERSBERICHT
Aalsmeer – Watersportdirect.com steunt met de stootwillen van Maru.nl het sociaal-maatschappelijk initiatief van ‘De Wilde Vaart’. Deze stichting biedt aan jongeren vanaf achttien jaar, die te maken hebben met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en andere problematiek, de kans om via een leer-werktraject toe te groeien naar een betaalde baan en zelfstandig leven.
Het nautisch leer-werktraject speelt zich af met werkzaamheden op de kade of op een schip, en heeft de ontwikkeling van maatschappelijke, sociale en arbeidsmatige vaardigheden tot doel. Zo leren de jongeren samenwerken, zelfredzaamheid, omgaan met tegenslag en zichzelf waarderen. Ze worden opgeleid tot bootsmaat, matroos of ambachtsman of -vrouw en kunnen daar erkende certificaten voor behalen.
Na een goed doorlopen traject op de kadewerkplaats en voldoende vaar- en werkuren op één van de schepen van De Wilde Vaart, stromen jongeren door naar een werkervaringsplaats op een aangesloten bedrijfsschip of nautisch bedrijf.
Met een tiental klassieke zeilschepen en binnenvaartschepen heeft De Wilde Vaart een commitment afgesloten. Zij bieden hun schip aan voor klein onderhoud of voor plaatsing van een jongere op hun schip.
Watersportdirect.com en Maru.nl hebben dit project gesteund met de Maru-stootwillen uit de Polyform HD-serie. Deze heavy duty stootwil wordt gebruikt in de binnenvaart en de offshore. Die moet dus wel tegen een stootje kunnen!
Meer informatie www.dewildevaart.nl, www.watersportdirect.com en www.maru.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht