123 stickers

Watertoerist Horst moet gemeente Ermelo toeristenbelasting gaan betalen

ERMELO – Jachthaven Strand Horst bij Ermelo moet in het nieuwe jaar toeristenbelasting aan de gemeente betalen. Het gaat naar schatting om ongeveer 3.000 euro. Dat bedrag is gebaseerd op het aantal overnachtingen aan boord van boten in de jachthaven. Directeur J. de Boer van Strand Horst reageert zeer verbaasd. Hij was nog niet op de hoogte van dit besluit van burgemeester en weth0uders van Ermelo.

De gemeente ziet af van invoering van watertoeristenbelasting. Deze vorm van toeristenbelasting kan ook worden opgelegd aan watersporters die alleen overdag afmeren in de jachthaven. Aanvankelijk was dit wel opgenomen in de bezuinigingsplannen van de gemeente. Dat zou 14.000 euro op moeten leveren.

Maar de gemeente Ermelo wil voorkomen dat watersporters de jachthaven bij Strand Horst mijden en uitwijken naar havens in omliggende gemeentes die ook geen watertoeristenbelasting hanteren. Bovendien zou voor deze nieuwe belasting een nieuwe verordening moeten worden ingevoerd en gecontroleerd. (deStentor)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X