windverwachting

Watervloot 2016 zoekt deelnemers kunstproject in haven Groningse Martenshoek

Martenshoek (Groningen) – Stichting Watervloot houdt juli 2016 een evenement in de haven van Martenshoek. Daar zijn een veertigtal oude schepen te bezichtigen.

Watervloot is een laagdrempelig evenement, een eenvoudig te bezoeken culturele activiteit. Het succes van het locatietheater Casco en De W.A. Scholten inspireerde de organisatie om door te gaan met de formule van maritieme activiteiten gecombineerd met een breed cultureel randprogramma.

Het maritieme karakter van Watervloot appelleert aan de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer en aan wat daar vandaag de dag op het gebied van scheepsbouw gebeurt.

n het archief van Hoogezand-Sappemeer bevinden zich foto’s van een aantal amateurfotografen uit de pioniersdagen van de fotografie. Zo legde Jan Koeneman (1914-1996) in zwart-wit foto’s aan het begin van de twintigste eeuw een levendig beeld vast. Stichting Watervloot wil (amateur)kunstenaars en verenigingen in de gemeente vragen om te reageren op de foto’s. Met één geselecteerde foto als inspiratiebron maken verschillende kunstenaars en verenigingen een kort verhaal, muziekstuk, film, dans, foto, animatie, gerecht, of schilderij. (DvhN, www.watervloot.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X