Informatie voor de watersporter

Week van de Watersport begint morgen 14 april

Amsterdam – Aanstaande maandag gaat de Week van de Watersport van start. Tot en met 21 april is voor jong en oud van alles te beleven op en rond het water. Want al telt ons land honderdduizenden watersporters, de landrotten zijn nog altijd in de meerderheid.

Mede door de economische tegenwind zijn veel mensen vergeten hoe mooi het waterleven is. Dat besef heeft veel betrokken watersporters doen besluiten de handen in elkaar te slaan en een bijzondere week te organiseren. Een week waarin watersportbedrijven hun deuren openen, bijzondere clinics en demonstraties op poten zetten en waarin verenigingen zich van hun beste kant laten zien.

De Week van de Watersport wordt van harte ondersteund door De Telegraaf. Samen met vooraanstaande nautische bedrijven en organisaties is hier het idee ontstaan om voor het eerst in de geschiedenis een landelijke watersportweek te organiseren. Het initiatief werd direct omarmd door het Watersportverbond en brancheverenigingen Hiswa Vereniging en NJI.

De activiteiten die worden georganiseerd zijn: banaanvaren, bodyboarden, buitenboordmotorcheck, canal bike, golfsurfen, jetskiën, kanoën/kajakken, kitesurfen, manoeuvreren, overnachten op het water, roeien, sleutelen aan een boot, sloep varen, suppen, funtuben, uurtje varen, vaarbewijsles, vissen, vlot bouwen, wakeboarden, waterskiën, windsurfen en zeilen.

Soms is aanmelding vooraf noodzakelijk om zeker te zijn van deelname. Het overzicht van activiteiten en locaties is te vinden op de speciale site voor deze week (De Telegraaf Vaarkrant, www.weekvandewatersport.nl).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht