windverwachting

Week van de Watersport steunt goede doelen-stichtingen Vaarwens en Sailing Kids

PERSBERICHT
Amsterdam – De Week van de Watersport heeft tijdens de HISWA RAI haar twee goede doelen geïntroduceerd aan het grote publiek. Stichting Vaarwens en Stichting Sailing Kids zijn bij de Week van de Watersport aangesloten. Beide Stichtingen zetten zich in voor personen met een ernstige langdurige ziekte.
Unieke watersport inzamelactie
Beide stichtingen konden het zich niet meer veroorloven om de vaardagen te bekostigen. Ze hebben sponsorgeld nodig voor de onkosten en voor de aanpassingen van het schip om brancard- en rolstoelgebruikers veilig aan boord te kunnen nemen. De vaardagen- en vakanties worden steeds veelvuldiger waardoor nieuwe donateurs en sponsoren hard nodig zijn.
De Week van de Watersport zorgt ervoor dat er opvouwbare collectedoosjes gestuurd worden naar alle deelnemende bedrijven. Bezoekers van de evenementen kunnen tijdens de Week van de Watersport geld doneren in deze doosjes. De eerste € 500,- wordt door Bohil Media aangeboden.
Na de Week worden de bedrijven geacht dit geld te storten. Alle inzendingen worden op de website van de Week van de Watersport gepubliceerd. En na de Week van de Watersport worden de scores van de inzamelactie bij de verschillende bedrijven online gezet.
Stichting Vaarwens
Stichting Vaarwens steunt de Week van de Watersport, maar dat is niet het enige. Stichting Vaarwens biedt volledig gratis vaardagen aan. Deze gratis dagtochten zijn voor mensen met een langdurige terminale ziekte, die hierdoor een zeer slechte levensverwachting hebben.
Van alle gemaakt tochten wordt een kort verslag gemaakt. Dit komt op hun site te staan met foto’s erbij. Zo kan iedereen die een tocht heeft gemaakt en ook de familieleden en/of vrienden, nog een terugkijken op de vaardag zelf. De sponsoren en anderen die inzet hebben getoond, zien wat er met hun aangeboden middelen wordt bewerkstelligt.
Stichting Sailing Kids
Stichting Sailing Kids organiseert gratis unieke zeilvakanties voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke kinderen, samen met hun gezinnen. Daarnaast worden zeiltochten georganiseerd voor zieke jongeren van 18 tot en met 25 jaar oud.
De schepen van Sailing Kids hebben plek voor totaal 36 personen. Deze tochten vinden plaats op het IJsselmeer en aan het Wad. Aan boord wisselen de kinderen en hun ouders ervaringen uit, de vrijwilligers organiseren activiteiten en artsen en verpleegkundigen varen mee voor de medische verzorging. Dankzij deze zeilvakanties en tochten kunnen de kinderen even vergeten dat zij ziek zijn.
Meer informatie www.weekvandewatersport.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X