Wel of geen vergunning voor de drijvende botenloods van roeivereniging De Waal in Nijmegen?

NIJMEGEN – Is roeivereniging De Waal uit Nijmegen wat te voorbarig geweest door meer dan 35.000 euro te steken in een drijvende botenloods? Het wachten is op een vergunning van de gemeente Nijmegen om het botenhuis in de Spiegelwaal te mogen leggen. Blijft die uit, zit er weinig anders op dan het gevaarte maar weer te verkopen.

Roeien. Lekker je krachten meten op en met het water. Dat doen ook 300 leden van roeivereniging De Waal. Maar voor je kunt roeien moet eerst de boot in het water. En dat is rond de Nijmeegse Spiegelwaal nog best een hele toer. Zo’n steile, veelal glibberige oever kan bloedlink zijn. ‘Uitermate gevaarlijk’, stelt voorzitter Cor Scheffers van de roeivereniging. ‘Ik heb zelf een jaar geleden mijn hand gebroken. Ik gleed onderuit.’

Onder de Waalbrug, daar wil de gemeente een gloednieuw watersportcentrum realiseren voor alle verenigingen. Maar roeivereniging De Waal haakte af. De ruimte onder de brug is ze veel te duur en dus week de vereniging uit naar de overkant van de Spiegelwaal. (Omroep Gelderland, www.rvdewaal.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X