Informatie voor de watersporter
VanClaes-trailer

Welke trailer past bij mijn boot?

Stel je hebt een bootje gekocht en je wilt je vaargebied vergroten door een boottrailer aan te schaffen. Een uitstekend idee, want nu kan de boot mee op vakantie en voor je het weet vaar je door de mooiste gebieden van Europa. Maar hoe vind je de juiste trailer voor je boot? Welke trailer is voor jou het beste? 

Het aanbod trailers voor je boot is gelukkig enorm. Dat is prettig, maar het betekent wel dat we keuzes moeten maken. Vorige week keken we naar het rijden met een boottrailer, deze week gaan we eens kijken hoe we de juiste trailer kunnen vinden.

Maximale gewicht boottrailer

Het ligt natuurlijk voor de hand, als eerste is het gewicht van de boot van belang. Het totale gewicht van de boot, inclusief de motor, moet lager zijn dan het maximale gewicht waarvoor de trailer is gebouwd. Het gewicht van de boot is te vinden in de handleiding of op het plaatje met het serienummer en de CE-veiligheidsklasse. Is dit plaatje niet te vinden en is de handleiding bij de eerste eigenaar achtergebleven, dan is de waterverplaatsing (het gewicht) meestal wel te vinden op de website van de werf. 

Bij boten met een buitenboordmotor wordt het gewicht vaak zonder de last van de motor genoemd. De motor en andere extra onderdelen bedragen meestal rond de tien procent van het gewicht van de boot.

Bij het kiezen van een nieuwe trailer staat het maximale gewicht bij de kenmerken in de brochure of op de site van de trailerbouwer. Maar elke boottrailer heeft ook een typeplaatje met daarop het maximale gewicht dat de kar kan dragen.

Maximale bootlengte trailer

Welke trailer het beste is, ligt ook aan de lengte van je boot. Bij elke trailer hoort een maximale bootlengte. Maar dit getal is meer een indicatie dan een strenge norm. Is de boot te zwaar voor de trailer, dan wordt de trailer te zwaar belast en kan de combinatie bijvoorbeeld instabiel worden. Ook gaat de trailer op termijn kapot, de druk is te hoog voor de assen en de vering. Bij een boot die te lang is, speelt dat niet.

De boot mag aan de achterkant vijf meter uitsteken, gemeten vanaf de achterste as. Bij een tandem-asser is dat vier meter vanaf de achterste as. Maar het uitstekende gedeelte mag niet meer zijn dan de helft van de lengte van de boottrailer. Dus bij een trailer van acht meter mag de boot niet meer dan vier meter uitsteken.

Steekt de boot meer dan een meter uit achter de lichtbak, dan moet je een markeringsbord voor lange lading voeren. Dit is een vierkant bord van 42 bij 42 centimeter met schuine witte en rode strepen van zeven tot tien centimeter breed. Ga je in het donker rijden dan is een rood licht verplicht aan de achterkant van het uitstekende deel. Dit licht moet ergens op de laatste tien centimeter van de boot worden geplaatst. Een boot die aan de voorkant uitsteekt, moet een wit licht hebben.

De maximale totale lengte is 12 meter en in combinatie met de auto is die 18 meter. Er bestaat ook een maximale hoogte, die is 4 meter. 

Voor wat betreft de breedte: de trailer zelf mag maximaal 2,55 meter breed zijn. Maar boten zijn vaak breder, dit is zeker bij ribs het geval. De totale breedte mag 3 meter zijn, wat betekent dat de boot aan beide kanten 22 centimeter mag uitsteken. Maar bij meer dan 10 centimeter uitsteken, moeten er weer markeringsborden worden aangebracht.

De juiste soort trailer

Welke trailer bij je boot past, is ook afhankelijk van de manier waarop je de boot te water laat. Het is een groot verschil of de boot van de trailer af glijdt op een trailer-helling, of dat er een kraan nodig is. Bij een kielboot is het duidelijk, die kun je niet ‘hellingen’. Bij zo’n trailer rust de kiel op een plateautje op een zo laag mogelijk punt, dus meestal op de as of assen. De boot wordt stabiel gehouden door vier stempels op poten. Soms is er ook een boegsteun.

Voor motorboten zijn de hoge stempels niet nodig, motorboten hebben geen kiel. Daardoor kunnen ze van de boottrailer af het water in rollen op een trailer-helling. De trailer heeft steunen met rollen erop. Achteraan zijn vaak meerdere rollen met grotere banden die zorgen dat de boot in het midden blijft. Vooral als de boot uit het water op de trailer wordt getrokken is dit prettig.

Moderne trailers zoals van het merk VanClaes hebben een systeem met een overvloed aan draaiende banden. Deze passen zich aan aan de vorm van de boot. Bovendien zorgen ze dat de boot altijd in het midden komt. Het systeem heet het Gyro roller-systeem.

De kanteltrailer heeft een scharnier waardoor de trailer kan knikken en er in principe geen helling nodig is. Dit systeem werkt alleen bij een lage kade of een heel licht bootje. 

Nu je weet welke trailer bij jouw boot past, wil je vast ook weten hoe je er het beste mee kunt rijden. Dat lees je hier.

(foto: VanClaes)

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht