Informatie voor de watersporter

Wereldkampioenschap 2017 ex-olympische Yngling-klasse van 14 tot 22 juli op het Sneekermeer

PERSBERICHT
Sneek – De Yngling Club Holland organiseert dit jaar het WK Yngling in Sneek. Van 14 tot en met 22 juli wordt er gestreden op het Sneekermeer om de titel Wereldkampioen Yngling 2017. Er komen rond de vijftig boten van deze ex-olympische klasse aan de start, met korte wedstrijden, en zeilers uit verschillende werelddelen belooft het een groot spektakel te worden.

foto: Yngling-klasse

Opening Fries Scheepvaart Museum
De deelnemers worden na de practice race s’middags in een rondvaartboot naar het centrum van Sneek gevaren. Het WK wordt dan feestelijk geopend in het Fries Scheepvaartmuseum. Elke avond organiseert een deelnemend land en zijn er lokale hapjes en drankjes. Op de eerste avond is het de beurt aan Nederland.
Wedstrijden
Maandag start de wedstrijdleiding van de KWS officieel de eerste wedstrijd. Elke dag worden er 4 of 5 wedstrijden gevaren. De laatste dag zijn er 2 starts en is de prijsuitreiking in de middag. Op donderdag is er een rustdag en maken de deelnemers zich klaar om Sneek te ontdekken en een dagje de spieren te ontspannen.
Training Sneekermeer
Voordat het allemaal zover is organiseert YCH het weekend voor het WK op 8 en 9juli een speciale WK training. Sneek is geen onbekend terrein maar voor de Nederlandse Yngling zeilers maar zo vlak voor de start altijd goed om op locatie te trainen.
Toeschouwers
Op zaterdag 22 juli vaart het toeschouwerschip ‘de Simmerwille’ waar u de strijd om de titel vanaf het water kan zien. Wilt u meevaren met dit schip? Stuur een mail naar: info@ynglingworlds.nl om een plekje te reserveren!
Meer informatie www.ynglingworlds.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht