Wereldomzeiler Mark Slats en z'n boot vanaf morgen op de HISWA RAI 2019 in Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam – Morgen openen de deuren van de 64e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam. Van onderzeeër, speedboot, sloep en kajuitzeiljacht tot buitenboordmotoren, navigatieapparatuur en lijnen. Naast de nieuwste boten, onderdelen en accessoires is er vooral ook heel veel te dóen. Tal van activiteiten, zoals inspirerende lezingen, interactieve workshops, demonstraties en activiteiten op/in het water, zorgen voor een leuke dag voor iedereen.
Maar ook een dagelijkse veiling met watersportproducten, interviews met topsporters, handige watersportgadgets, workshops over bootonderhoud en innovaties. Ook prominenten als Mark Slats, Laura Dekker, Annemieke Bes en Marit Bouwmeester zijn aanwezig. En voor de jeugd is er meer dan ooit te doen bij de HISWA Sport Xperience. Wie binnenkort (weer) het water op wil, moet dan ook zeker een kijkje komen nemen van 6 t/m 10 maart in RAI Amsterdam.
Noviteiten en (wereld)primeurs
Veel deelnemende bedrijven tonen tijdens de HISWA hun nieuwste modellen boten, waaronder de wereldprimeur Korvet 8, Melges 14, Hanse 348, Chris Craft, Flyer en Rand Boats. Aan de steiger pronken maar liefst 16 prachtige jachten waaronder de Linssen 30.3 Sedan. Watertanden kan de bezoeker ook bij het nieuwe Toys & Tenders. Hier staat een échte onderzeeër; de spectaculaire sub C-Explorer 3 met panoramisch uitzicht onder water en het elektrische ‘Curf e-surfboard’. Start-up bedrijven in de watersport, waaronder Sea Going Green, Floating Drones, Green Marine Concepts, eFoil en FlatFloat, krijgen een podium in het InnovationLAB.
Mainstage
Binnen de HISWA Mainstage, het kloppend hart van de HISWA, vertellen inspirerende sprekers bijzondere of leerzame verhalen met o.a. tips voor koken aan boord, verhalen van Volvo Ocean Race zeiler Gerd-Jan Poortman en wereldreiziger Max van Keulen, fitness clinics door Annemieke Bes en een watersportkennisquiz. En ook Mark Slats over de Golden Globe Race en Laura Dekker over haar nieuwe avonturen betreden hier het podium.
HISWA Sport Xperience
Op een laagdrempelige manier maken jongeren in de HISWA Sport Xperience kennis met verschillende watersporten, waaronder stand up paddling (SUP). Naast deze steeds populairder wordende sport zijn ook zeilen, windsurfen, golfsurfen en skimboarden hier uit te proberen. Leer varen in kleine zeilbootjes, trotseer de eerste golven op een grote imitatiegolf en vind de weg op een 25 meter lange skimboardbaan. Er zijn niet alleen activiteiten met water, ook een grote verscheidenheid aan land- en strandsporten staan klaar waar onder hockey, volleyballen en golfen. Voor bezoekers die net wat extra spanning aan kunnen; de Wintersport Xperience is een echte adrenaline boost. De bezoeker maakt hier kennis met skiën, snowboarden en curling. Voor bezoekers die iets anders zoeken staat Skateland on Tour klaar met stuntsteps, skateboards en BMX-fietsen.
Duurzaamheid
Elektrische boten ontbreken niet op de HISWA. Zo brengt Suzuki de Haswing motoren mee en Torqeedo De Stille Boot. Meer elektrisch varen is te ervaren bij Xtraordinary Boats voor de Q30, Green Marine concepts met een zeilschip dat in aanbouw is en Atender met een elektrische tender met zonnepanelen. Elektrische sloepen zijn er onder andere van Van Vossen engineering, Boat Import en Navilex. Op de HISWA Mainstage vertelt Forbes 30-under-30 genoteerde Ally Dragonet, de oprichtster van SeaGoingGreen, hoe we de effecten van toerisme op de zee kunnen verminderen. Op vrijdag vertelt expeditieleider Karl Beerenfenger van By the Ocean we Unite over wetenschappelijk onderzoek naar microplastics en laat de noodzaak zien van de plastic kraan die dicht moet.
Young Professionals Day
Donderdag 7 maart is dé dag waarop studenten en young professionals samen komen om kennis met elkaar te delen, mee te werken aan innovatieve oplossingen binnen de maritieme-/watersportindustrie en samen tot nieuwe inzichten te komen. Zo wordt de young professional onder andere uitgedaagd om het jacht van de toekomst te ontwerpen.
Meer informatie www.hiswarai.nl