windverwachting

Wereldomzeiler per sportcatamaran Bourgnon gestrand op Sri Lanka en boot verbrijzeld


Bourgnon huilt van woede bij het zien van het wrak van z’n catamaran

Sri Lanka – De Zwitser Yvan Bourgnon, die in een open catamaran rond de wereld zeilt, is letterlijk gestrand op Sri Lanka. Zijn catamaran is op de rotsen verbrijzeld, maar de zeiler mankeert niets. Bourgnon wil nu een andere catamaran op zien te tuigen om zijn reis voort te zetten.

Bij de nadering van de haven Gall op Sri Lanka, heeft Bourgnon zijn enig overgebleven auto pilot geactiveerd en koers gezet naar open zee, om na veel beproevingen een paar minuten slaap te pakken na een slopende oversteek van de Indische Oceaan vanuit Bali.
Hij werd wakker op een surfspot te midden van torenhoge golven, die op een rotskust braken. De zeiler is uit z’n boot gekatapulteerd, maar heeft het ongeluk in tegenstelling tot z’n catamaran op wonderbaarlijke wijze overleefd.

Bourgnon wil verder met een andere sportcatamaran. “Ik heb nog maar 5000 mijl te gaan in beschermd water (Rode Zee en Middellandse Zee) om de finish in Sables d’Olonne te halen. Ik denk dat ik het zwaarste deel achter de rug heb.” (Nauticlink, Yvan Bourgnonlive en Twitter)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X