Informatie voor de watersporter

Wereldomzeilster Laura Dekker zegt nu weer niet achter de filmdocumentaire ‘Maidentrip’ over haar wereldomzeiling te staan

Tutukaka (Nieuw-Zeeland) – De jonge wereldomzeilster Laura Dekker heeft verklaard, dat ze niet achter de documentaire staat,  die de Amerikaanse filmmaakster Jillian Schlesinger heeft gemaakt met behulp van al het materiaal, dat Dekker tijdens haar tocht zelf heeft geschoten met een kleine videocamera.  Het blijft tobben met de wijze waarop de Nederlandse Nieuw-Zeelandse  omgaat met de media, waarvan moderne zeezeilers het tegenwoordig toch moeten hebben.

De documentaire ‘Maidentrip’ is onlangs op het ‘SXSW Film Festival’ in het Amerikaanse Austin in Texas in première gegaan, scoorde de ‘Audience Award’ en oogst op Twitter alle lof. Op haar blog weidt Dekker op 7 maart slechts één regel aan de productie van wat toch haar film had moeten zijn: ‘Ik sta er niet helemaal achter’ en ‘ik ga er niet veel over zeggen’. Het idee is dat de film zal gaan reizen. Wanneer, hoe en of we hem ook in Nederland zullen kunnen zien is nog niet duidelijk.

Anderzijds ziet het Amerikaanse Sail-World in de moeizame verhouding tussen de zeilster en de media juist het bewijs dat Dekker geen ‘media-sterretje’ is, maar vooral een uit het goede hout gesneden vrijgevochten zeezeilster. De ‘jongste wereldomzeilster’ struikelde ook al voor haar reis over haar relatie met de media, toen een Nederlands productiebureau haar prestatie nog zou gaan vastleggen. En ook de verhouding met de uitgever van haar beloofde boek lijkt op de klippen te zijn gelopen, nu deze uitgave ‘een vertraging voor onbepaalde tijd’ heeft opgelopen.

Op dit moment werkt Laura Dekker, die nu 17  is, op een duikschool in Nieuw-Zeeland, waar ze haar schipperspapieren en duikbrevetten wil halen. (Nauticlink, Sail WorldLaura DekkerJillian Schlesingerwww.maidentrip.com, Maidentrip op TwitterAudience Award op SXSW Film Festival)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht