Werner Toonk presenteert zijn zeilavontuur met het boek 'Karma van staal' op de HISWA te Water 2019

Persbericht
Haarlem – Amsterdammer en zeezeiler Werner Toonk zeilde in 200 dagen van Amsterdam naar Nieuw-Zeeland op zijn stalen jacht Karma vergezeld door wisselende opstappers. Hij koos niet de meest gebruikte en voor de hand liggende route, maar eentje die hem over de Zuidelijke Oceaan voerde. Een route waar je geconfronteerd wordt met orkanen en stormen, met enorme afstanden en dus wekenlang alleen water om je heen. En waar je geconfronteerd wordt met jezelf.
Toonk beschreef z’n zeilavontuur in een boek, dat volgende week woensdag 4 september op de HISWA te Water om 14.30 uur in het ‘Theater aan het water’ wordt gepresenteerd met een spannend verhaal verteld door Toonk zelf.
Mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn. Dat is het motto waarmee Werner Toonk op 44-jarige leeftijd alles en iedereen achter zich laat om zijn jongensdroom te realiseren. De reis gaat via de meest afgelegen eilanden ter wereld, door de stormen en orkanen op de Zuidelijke Oceaan. Wekenlang is er niets dan water aan de horizon en zijn Karma en haar bemanning overgeleverd aan elkaar en de elementen. Karma van staal is een zeilverhaal waarbij je als lezer meevaart, zelfs als overtuigde landrot. Over de ongemakken van het zeilen en het eindeloos genieten van vergezichten over een oceaan die geen dag hetzelfde is. Werner Toonk (45) is consultant. Over zijn periode als stadsdeelwethouder in Amsterdam schreef hij eerder het boek Zeven vette jaren.
‘Karma van staal’ door Werner Toonk is binnenkort verkrijgbaar. ISBN:9789064106934, Paperback van 288 blz. Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v. Prijs € 18,99
Dagelijks om 14:30 uur nog meer boekpresentaties door Gottmer-Hollandia auteurs op de HISWA te Water:

Meer informatie www.gottmer.nl