123 stickers

Westfriese Waterweken 2015 'vieren het water' met een gevarieerd programma van 23 juli tot en met 29 augustus

PERSBERICHT
westfriesewaterwekenNoord-Holland – Van 23 juli tot en met 29 augustus word je elk weekend door een waterrijk dorp of historische stad uitgenodigd om in, langs en op het water Westfriesland te ontdekken. Westfriesland viert haar water!
Achtereenvolgens vormen Enkhuizen, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Hoorn en Koggenland het podium voor waterspektakel. Luister vanaf je bootje naar de mooiste concerten, struin in VOC stad Hoorn de nautische markt af, bezoek de tweedehands botenbeurs of waag je aan het waterpark van oud-olympisch kampioen windsurfen Stefan van den Berg. Dineer aan de waterkant in Enkhuizen of Medemblik en bezoek een van de vele voorstellingen op het water. Ga naar de drijvende VOC markt in Koggenland of ga op vaar- en wandeltocht in Opmeer. Ook voor jongeren en kinderen is er van alles te doen: zeilen, suppen, banaan varen, buikglijden, slootjes safari en veel meer.
Ontdek de Westfriese handelsgeest
Dit jaar staan de Westfriese Waterweken in het teken van de handelsgeest en de VOC. Water heeft de inwoners van Westfriesland altijd veel welvaart gebracht. Schepen verlieten in de Gouden Eeuw de havens op zoek naar nieuwe routes, zeeën werden bedwongen en op de markt kwamen nieuwe specerijen uit de Oost de Nederlandse keuken binnen. Een aantal eeuwen later was het bij de talloze groenteveilingen in de Westfriese dorpen een komen en gaan van handelaren, op zoek naar de beste waar. En ook vandaag de dag staat handelsgeest synoniem aan Westfriesland.
Kom deze zomer een zeven steden- en dorpentocht maken door Westfriesland tijdens de Westfriese Waterweken met waterplezier voor jong en oud! Overspoeld door al het aanbod? Kijk op de site voor alle activiteiten en kies je pareltjes uit.
Data
Enkhuizen: 23 t/m 26 juli
Opmeer: 1 augustus
Medemblik: 7 t/m 9 augustus
Stede Broec: 15 augustus
Drechterland 16 augustus
Hoorn: 21 t/m 23 augustus
Koggenland: 29 augustus
Meer informatie www.westfriesewaterweken.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X