Informatie voor de watersporter

WhisperPower introduceert nieuwe energiesystemen voor kleine jachten tot superjachten op Boot Düsseldorf

PERSBERICHT
Drachten – Op Boot Düsseldorf (stand nr. 10 F17) zal WhisperPower een viertal nieuwe energiesystemen introduceren variërend van een klein eenvoudig systeem voor jachten vanaf acht meter tot systemen voor jachten tot 25 meter met alle mogelijke energievragende apparatuur aan boord.
Het Basic Comfort systeem.
Dit is kleinste systeem bestaande uit een 3.5 kW Whisper Power Centre sinus omvormer/acculader, een afstandbedieningspaneel met energie monitor, een walaansluiting met scheidingstrafo en een set long life GEL power accu’s.
Het Advanced Systeem.
Dit systeem is samengesteld uit de GENVERTER 7 i zijnde een variabele toeren generator die 24 V levert aan de boordaccu’s of 230 V via de 3.5 kW omvormer/ acculader, het Power Systeem paneel met ingebouwde energie monitor en een set GEL accu’s. Het complete DC en AC boordsysteem kan hiermee gevoed worden. Het 230 VAC vermogen bedraagt maar liefst 7 kW, voldoende voor elektrisch koken, airco, was- en afwasmachine en andere 230 V apparaten. ‘Stille stroom’ wordt geleverd door de zeer betrouwbare en energie- zuinige sinus omvormer (3.5 kW), die ook walstroom tekort bij kan ‘bijbufferen’. De drie-traps acculader levert tot 90 A laadstroom. Dit systeem in volledig plug-en-play te installeren. Het systeem staat garant voor een veel lager brandstofgebruik door toepassing van de variabele toeren permanent magneet technologie.
Het Royal Systeem
Het Royal Systeem biedt de perfecte oplossing voor jachten en beroepsvaartuigen vanaf 16 meter. Hier is gekozen voor de WhisperPower SQ 12 (12 kW) basis generator, gekoppeld aan twee Whisper Power Centres van 3.5 kW die parallel aan elkaar zijn verbonden. Het totale systeem vermogen is bijna 20 kW. ‘Silent power’ bedraagt 7 kW en het laadvermogen 180 A. Dit systeem kan ook in drie-fase (3×400 VAC) uitgevoerd worden, maar dan met 3 Power Centres. Voor de Royal Systemen worden de 2 VOLT GEL power tractie accu’s meegeleverd.
Meer informatie www.whisperpower.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht