Informatie voor de watersporter

Windsurfer Van Rijsselberge hoeft in Rio alleen nog één maal te starten voor goud

Rio de Janeiro – Olympisch windsurfkampioen van 2012 Dorian van Rijsselberge toont zich ook op de Olympische Spelen in Rio weer oppermachtig, en heeft al goud op zak vóór aanvang van de medalrace op zondag 14 augustus aanstaande. Een prestatie van wereldformaat. Temeer daar Van Rijsselberge exact ditzelfde deed in Londen 2012. Ook daar hoefde hij alleen maar aan de start te verschijnen. Let op: de resultaten zijn nog onder voorbehoud van protesten.

2 Olympische titels op een rij, 7 van de 12 races gewonnen
Van Rijsselberge gaat de geschiedenis in als de enige Olympisch windsurfkampioen die twee titels op een rij heeft binnengesleept. En hoe. Van de 12 races die, verdeeld over 4 dagen, werden gevaren, sleepte Van Rijsselberge maar liefst 7 overwinningen in de wacht. De eerste dag leek het stuivertje wisselen tussen de Britse concurrent Nick Dempsey en de Texelaar, maar vanaf dag 2 was Van Rijsselberge niet meer te houden. Race na race pakte hij de winst. Meer dan genoeg voor goud.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: ‘Wat een kampioen en bijzonder mens! Een gouden medaille 2 keer achter elkaar halen is echt bijzonder. Wat een winnaar!”

Medalrace zondag 14 augustus
Aanstaande zondag 14 augustus wordt de medalrace in de windsurf RS:X-klasse gevaren, vanaf 18.00 uur. (Watersportverbond, Olympische Spelen ZeilenZeil voor Goud)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht