Informatie voor de watersporter

Wing 100

Een dramatisch innovatief concept van Royal Huisman dat een nieuwe definitie geeft aan supergrote zeiljachten – met ongekende prestaties, comfort, gebruiksgemak en energie-efficiëntie.

De onthulling van WING 100 viert de komst van een geheel nieuwe megajachtcategorie, aldus de makers, Royal Huisman, Dykstra Naval Architects en Mark Whiteley Design. Dit 100m / 330ft baanbrekende concept richt zich uitdrukkelijk op de hoogste normen van ecologische duurzaamheid met bewezen technologie voor wereldwijde betrouwbaarheid. Het geavanceerde systeemplatform kan gemakkelijk inspelen op toekomstige technologische ontwikkelingen en regelgeving.

De innovatieve WING 100 met aluminium romp is een echt zeiljacht – geen zwaar zeilend motorjacht – maar wel een met een belangrijk verschil. Ze kan gemakkelijk en veilig worden gehanteerd en snel worden ingezet zonder de minste poespas of drama. WING 100 is niet alleen ontworpen om eigenaren van zeiljachten aan te spreken, maar om de perfecte cross-over te bieden voor eigenaren van motorjachten die hun ecologische voetafdruk willen minimaliseren door het gewicht van hun jacht te verminderen, maar wel de hoogste normen van comfort en voorzieningen willen behouden.

Deze voordelen – en vele andere – ontstaan doordat WING 100 geen ‘normaal’ supergroot zeiljacht is: ze heeft een zeer geavanceerde tuigage van Rondal. De vleugelmasten hebben draagvleugelprofielen, zijn vrijstaand en draaien om zeer krachtige, geïntegreerde draagvleugels met de zeilen te creëren. De vorm van het vleugelprofiel kan gemakkelijk en op afstand worden aangepast om het vermogen te maximaliseren of te verminderen. Omdat de vleugelmasten vrijstaand zijn, hebben ze geen staand want of bijbehorende dekrommel, waardoor de ruimte aan dek veilig en schoon is. De vleugelmasten kunnen gemakkelijk en veilig op afstand worden bediend om snel en energiezuinig te kunnen zeilen en iedereen aan boord een comfortabele ervaring te bieden.

Om het WING 100-concept in perspectief te plaatsen: het is een echt zeiljacht dat haar plaats in de wereld top tien van zeiljachten zal verdienen, samen met de Royal Huisman Athena en Sea Eagle II; binnenkort wordt het vergezeld door de spannende nieuwe 85m / 280ft New World Sloop, Project 410, momenteel in aanbouw in Vollenhove. De supergrote en zeer innovatieve WING 100 zou niet alleen een topjacht zijn in deze elitegroep, maar ook de erkende pionier onder de nog prestigieuzere ‘echte’ supergrote zeiljachten.

Royal Huisman is de enige scheepswerf ter wereld met de expertise, infrastructuur en voortdurende technologische evolutie die nodig is om de grootste en meest geavanceerde van de top tien van echte zeiljachten te bouwen. De reeks nieuwe technologieën die de scheepswerf toepast om de energie-efficiëntie van de WING 100 te maximaliseren, zal de eigenaar aanzienlijke voordelen opleveren – en niet alleen tijdens het verkennen van de uithoeken van onze kwetsbare planeet.

De combinatie van de baanbrekende boordsystemen en het geavanceerde vleugelmastsysteem alleen al maakt WING 100 tot een doorbraak in het ontwerp van megajachten. Een groot aantal aanvullende slimme verfijningen zorgen ervoor dat WING 100 zich ook kan profileren als ‘s werelds meest innovatieve zeiljacht – een rolmodel voor de industrie. “Let op de ontwikkeling van deze technologieën in de megajacht- en superjachtsector en vrijwel zeker ook in de windgestuurde vrachtschepen. En daarom zal dit belangrijke project de hele planeet ten goede komen.

WING 100 biedt het perfecte platform voor een visionaire eigenaar die zijn voetafdruk wil minimaliseren. Het concept is vergevorderd in de richting van volledig duurzame technologie en de expertise van Royal Huisman staat klaar om ervoor te zorgen dat de eigenaar het volledige potentieel van zijn of haar dromen realiseert.

“De opkomst van zeiljachten op deze schaal, met het niveau van energie-efficiëntie en eco-verantwoordelijkheid aangeboden door WING 100, zou slechts een decennium geleden ondenkbaar zijn geweest”, merkt Royal Huisman CEO Jan Timmerman op. “Het team is ongelooflijk enthousiast om voorop te lopen in deze conceptuele revolutie. We kijken ernaar uit om onze gerenommeerde innovatie en engineering vaardigheden toe te passen op de realisatie van dit zeer ambitieuze project – het creëren van de vierde en grootste Royal Huisman bouw tot nu toe in de wereldwijde top 10 van supergrote zeiljachten.”

Voor meer informatie: royalhuisman.com (Engels)

Foto: Royal Huisman

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht