123 stickers

Winnaar van de Dame Design Award 2019 is de op afstand bestuurbare autonoom ‘varende’ reddingboei van de 21-ste eeuw van U-Safe

Amsterdam – Bij de opening van de Metstrade vakbeurs in de Amsterdamse RAI zijn vanochtend ook weer de winnaars van de jaarlijkse Design Awards bekend gemaakt. Naast de winnaars in de zeven verschillende categorieën kiest de internationale jury ook één product als overallwinnaar. Dat werd dit jaar de ‘U SAFE’ in de categorie ‘lifesaving and safety equipment’. Het betreft de U-vormige reddingboei van de 21-ste eeuw, die op afstand bestuurbaar is, en zelfstandig naar de drenkeling ‘vaart’. Het is een product van het op Cyprus gevestigde bedrijf U Safe.

De 13 kilo zware reddingboei wordt elektrisch aangedreven met kleine jets en kan zich een half uur lang voortbewegen met een snelheid tot 15 km/u. Het maakt niet uit met welke zijde hij in het water belandt. Het volgens de jury fraai vormgegeven en solide reddingmiddel is geschikt voor grotere jachten, maar ook voor gebruik vanaf de wal in jachthavens, bij sluizen en bruggen. Zelfs vanaf het strand, omdat de winnende redder zich zelfs door de branding beweegt. Voor de Benelux is er in Antwerpen al een vertegenwoordiger.

17.700 euro voor het goede doel
Elk jaar doneren de organisatoren van de METSTRADE Show het inschrijvingsgeld dat is betaald door de deelnemers van de DAME Design Awards aan een goed doel om iets terug te doen voor de maatschappij. Voor 2019 koos het METSTRADE-expositiecomité twee goede doelen: Sailing4Handicaps en The Little Optimist Trust. Beide goede doelen ontvingen vanochtend tijdens de uitreiking van de DAME Awards een cheque ter waarde van € 8.850 om hun belangrijke werk voort te zetten. (Nauticlink, www.metstrade.com, www.usafe-global.com, www.usafe.be, winnaars DAME Design Award)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X