Witwassen via aanschaf van een boot is volgens de politie nog steeds kinderspel

Rotterdam – Criminelen wassen steeds vaker geld wit door dure zeil- en motorboten te kopen. Dat schrijft de politie in een vertrouwelijk rapport. Door hiaten in de wet lukt het de politie nauwelijks om patserboten van boeven af te pakken.

Een eldorado voor boeven. Hierover spreekt de politie, als het gaat om de gebrekkige manier waarop in Nederland boten worden geregistreerd. Daardoor is het kinderspel om met dure jachten geld wit te wassen en toch uit het zicht te blijven van politie en fiscus. Die ontluisterende conclusie staat in een rapport van de politie Midden-Nederland, dat in handen is van het AD.

De politie blijkt nauwelijks in staat zeiljachten en motorsloepen van criminelen af te pakken, omdat er geen algemeen register van booteigenaarschap bestaat. Daardoor valt niet te achterhalen of een drugshandelaar een jacht bezit. (AD, ‘In Hermenzeil liggen nog altijd tien ‘criminele boten’ te wachten’- Brabants Dagblad, ”Foute’ booteigenaren moeilijk te herkennen: ‘Je bent er nooit zeker van’ – Brabants Dagblad)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X