Informatie voor de watersporter

X-Yachts brengt in 2013 in de Xp serie een nieuw 16,70 meter lang zeiljacht op de markt: de Xp 55

PERSBERICHT
Almere – De nieuwe Xp 55 wordt in juli 2013 in Denemarken verwacht. De Xp 55 wordt volledig ontwikkeld door X-Yachts (van tekentafel tot tewaterlating) en profiteert daarbij van de ervaring van het bouwen van 5000 jachten sinds 1979.
Ontworpen voor de sportieve zeiler, maar staat ook garant voor zeilplezier met het hele gezin. Met een hoogwaardig afgewerkt interieur (meerdere varianten beschikbaar) en ruimte in de spiegel voor een rubberboot laat dit schip zien dat comfort niet achterwege wordt gelaten.
Na de ontwikkeling van de inmiddels bekende Xcruising jachten was het weer tijd voor X-Yachts om zich te richten op die jachten waar X-Yachts bekend om staat: de performance cruiser.
In een periode van 2 jaar zal met de komst van de Xp 55 (en Xp 33) in 2013 de gehele lijn performance jachten vernieuwd zijn.
De Xp 44 en de Xp 38 waren in 2011 de eerste schepen en zijn goed ontvangen door zowel de nationale als internationale pers, de Xp 44 is verkozen tot Hiswa zeilboot van het jaar 2012. Eerder dit jaar is ook de Xp 50 toegevoegd aan de serie. Dat het publiek de nieuw modellen waardeert wordt bewezen doordat er al meer dan 100 Xp’s zijn vertrokken vanaf de werf van X-Yachts te Denemarken.
Kenmerkend voor de Xp jachten zijn de vacuüm infusietechniek als gehanteerd bouwmethode en de toepassing van een koolstofvezel kielframe. Dit gecombineerd met de bekende loden kielen en doordachte ontwerpen van X-Yachts garandeert een jacht met hoge stabiliteit, sterke constructie en indrukwekkende zeileigenschappen. Een combinatie die zowel de sportieve zeiler als het gezin zal aanstaan.
Elke liefhebber van sportief zeilen is welkom om bij ons langs te komen voor een uitgebreide uitleg over deze schepen.
Gegevens van de Xp 55:
Lengte: 16,76 m
Breedte: 4,77 m
Diepgang: 2,75 m (ondieper ook mogelijk)
Gewicht: 16.800 kg
Ballast: 6.300 kg
Zeiloppervlak: 173 m2 aan de wind, 338 m2 voor de wind
Meer informatie www.x-yachts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht