Informatie voor de watersporter

Xelvin Jacht- en Scheepsbouw in Emmeloord start met Scheepsbouw Nederland HBO-opleiding projectleider

PERSBERICHT
Emmeloord – Xelvin Jacht- en Scheepsbouw en Scheepsbouw Nederland/HME slaan de handen ineen om het grote tekort aan gekwalificeerde projectleiders in de sector op te lossen. Vanaf april 2014 start de TOP-X Leergang HBO Projectmanagement bij Xelvin Jacht- en Scheepsbouw in Emmeloord. Deze unieke leergang is speciaal ontwikkeld voor en door Xelvin Jacht- en Scheepsbouw met input vanuit de sector.
Vier jaar investeren in meerdere leergangen
Xelvin, een detacheringsbureau in de Jacht- en Scheepsbouw krijgt vanuit haar klanten veel vraag naar projectleiders. “Binnen de hele sector is er veel behoefte aan projectleiders, maar weinig aanbod”, verklaart Anouk de Jong, Managing Consultant bij Xelvin. “Met deze nieuwe leergang willen we doorstroom creëren en een betere basis bieden aan junior projectmanagers en engineers. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan het meedenken in de sector”, aldus Anouk de Jong. Xelvin heeft zich gecommitteerd om vier jaar lang meerdere leergangen te starten in samenwerking met Scheepsbouw Nederland/HME.
Unieke trainingsopzet
De leergang bestaat uit zes bijeenkomsten waarbij maximaal gebruik gemaakt wordt van de koppeling tussen theorie en praktijk. De inhoudelijke invulling en begeleiding is in handen van Adri Platje, Senior consultant in Projectmanagement en eigenaar van ‘Applicon Project-Based Management’ en Jorien Enning, eigenaar van ‘Jorien Enning Communicatiemanagement’. “De combinatie met communicatie maakt deze leergang zo uniek, projectmanagement bestaat voor 95 procent uit samenwerking en communicatie”, benadrukt Adri Platje. Jorien Enning vult aan: “Een projectleider weet vaak wel precies wat hij wil, maar om dit vervolgens ook goed af te stemmen met het team, dat is stap twee, daar heb je extra concentratie voor nodig”.
Direct inzetbaar voor de sector
“De sector heeft een schat aan kennis en kunde. Vanuit de branche proberen we de kennis toegankelijk te maken voor de sector, zodat talenten zich verder kunnen ontwikkelen”, stelt Gert Jan Huisink, directeur Human Capital bij Scheepsbouw Nederland. Na het succesvol doorlopen van de leergang is de deelnemer in staat op hbo niveau te opereren als projectleider: besluitvaardig en professioneel handelen, een multidisciplinair projectteam (bege)leiden, een communicatienetwerk bouwen en onderhouden en flexibel inspelen op onvoorspelbare situaties en veranderende klantwensen.
Leergang open voor iedereen
De TOP-X (Talent Ontwikkel Programma Xelvin) Leergang HBO Projectmanagement is voor iedereen die werkzaam is in de sector beschikbaar. Inschrijvingen lopen via Anouk de Jong van Xelvin Jacht- en Scheepsbouw.
Meer informatie www.xelvin.nl en www.scheepsbouw.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht