Yachtconsult organiseert klassikale eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 op zaterdag 16 maart 2019

PERSBERICHT
Breda, Etten-Leur en Roosendaal – Wie dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op zaterdag 16 maart terecht bij examenopleider Yachtconsult.com. Op die zaterdag wordt een eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 gegeven. Het is uiteraard wel zaak snel in te schrijven. Het cursusboek wordt u dan toegezonden, zodat u de stof van de lesdag al door kunt lezen. Later in maart starten cursussen verspreid over vier tot vijf avonden.
Waarom een klassikale ? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is en ook met o.a. veel vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de les geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Daarbij gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
EEN volle dag is het minimum, dat cursisten nodig hebben om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof en 10 uittreksels nog een keer goed doornemen.
‘Na de cursus bij Roland Sterker gaat u sterker naar het examen…’
Op de website www.yachtconsult.com ziet u de locaties. Op maandag 25 en donderdag 28 maart start de ‘klassikale-vier-avonden-cursus’ Vaarbewijs 1. Op dinsdag 26 maart gaat de ‘klassikale-vijf-avonden-cursus’ Vaarbewijs 2 van start. De marifooncursus begint op 23 maart.
Het is goed mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, of privéles te krijgen met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)