Yachtconsult start in verschillende gemeenten weer een nieuwe serie watersportcursussen Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2

PERSBERICHT
Roosendaal – Vanaf maandag 17 september verzorgt Yachtconsult weer watersportcursussen in Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Dordrecht, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Rotterdam en Willemstad. Op deze locaties kunt als lid van een watersportvereniging 10% korting krijgen bij een cursus Vaarbewijs 1 of Vaarbewijs 2.
In de cursus Vaarbewijs 1 wordt er veel aandacht gegeven aan de veiligheid, de vaarregels en de vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe je moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren en om moet gaan met een man over boord manoeuvre.
Het behalen van een Vaarbewijs 1 is vrijwillig, maar verplicht voor mensen met schepen met een lengte van 15 meter of meer en voor motorboten korter dan 15 meter die sneller varen dan 20 km/u. Met het Vaarbewijs 1 heeft u het recht te varen op rivieren, kanalen en kleine meren. Met het Vaarbewijs 2 mag u een boot bevaren op de Wester- en Oosterschelde, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Waddenzee, de Eems en de Dollard.
OVERZICHT STARTDATA CURSUS VAARBEWIJS 1 EN 2
Plaats Vaarbewijs 1 Vaarbewijs II
Bergen op Zoom di. 18 september di. 13 november
Breda ma. 17 september ma. 12 november
Dongen ma. 17 september ma. 12 november
Dordrecht do. 20 september ma. 12 november
Etten-Leur ma. 17 september ma. 12 november
Lage Zwaluwe ma. 17 september ma. 12 november
Roosendaal di. 18 september di. 13 november
Rotterdam do. 20 september op aanvraag
Willemstad do. 20 september di. 13 november
De cursus Vaarbewijs 1 is verdeeld over 5 lesavonden voor een prijs van € 135,-. De cursusduur van Vaarbewijs 2 bestaat uit 6 lesavonden en kost in totaal € 145,-. Privélessen of spoedcursussen zijn ook mogelijk, desgewenst op eigen gekozen locatie. Ook ‘In Company’ cursussen worden door Yachtconsult gegeven.
Roland Sterker (0165-546 707) vertelt u meer over Vaarbewijs 1 en 2 of andere cursussen betreffende de watersport.
Meer informatie www.yachtconsult.com