Informatie voor de watersporter

YachtFocus Gebruikte Botenbeurs gaat laatste week augustus door in de binnenhavens van Hoorn

PERSBERICHT
Hoorn  – De 4e editie van de gebruikte-botenbeurs in Hoorn gaat alsnog door van 24 tot en met 26 augustus, kondigt organisator YachtFocus aan. De beurs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden tijdens de Westfriese Waterweken, met tal van festiviteiten. De toegang is gratis. Dit jaar is de beurs ingekort van 4 naar 3 dagen. Er wordt gerekend op 150 boten in alle soorten en maten, waarmee het de grootste beurs speciaal voor gebruikt botenaanbod is.
Voor de botenbranche zijn het uitdagende tijden. Een tiental botenbeurzen werd al geannuleerd, maar de kansen voor Hoorn lijken gunstig. Voordat het besluit werd genomen zijn de YachtFocus-relaties geraadpleegd en het overgrote deel dat in voorgaande jaren meedeed wil nu weer komen. Inmiddels is de website www.gebruiktebotenbeurs.nl online, evenals de Twitter-account ‘BotenbeursHoorn’, en zijn de eerste boten al ingeschreven.
Bedrijven roemen de fijne sfeer in de monumentale Hoornse binnenhavens, de gezellige aankleding en natuurlijk het publiek dat in grote getale op het aanbod afkomt. Tot nu toe werd de beurs jaarlijks iets groter en gingen tientallen boten over in andere handen. Ook particuliere deelnemers kunnen zich inschrijven. YachtFocus rekent als voorheen op de helft motorboten en de helft zeilboten, waarvan ongeveer tweederde deel door bedrijven wordt ingebracht en eenderde deel door particulieren.
Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “Deze landelijke botenbeurs is de perfecte kans voor iedereen om zijn boot voor een mooie prijs van de hand te doen. Er komen zelfs kopers speciaal uit het buitenland bleek vorig jaar. Ervaren watersporters kiezen hun volgende boot, maar ook voor beginners is het ideaal want er worden vaarklare boten voor hele scherpe prijzen aangeboden.”
Meer informatie www.gebruiktebotenbeurs.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht