Informatie voor de watersporter

Yamaha kondigt nóg milieuvriendelijker en zuiniger F2.5 buitenboordmotor met lagere emissie en betere prestaties aan

PERSBERICHT
yamahaF2_5Schiphol-Rijk – Yamaha komt met een nieuwe, stijlvol vormgegeven F2.5 buitenboordmotor, met een aanzienlijk lager brandstofverbruik, een lagere emissie, betere prestaties en nog veel meer. Yamaha’s ongekend populaire benjamin is niet alleen stijlvoller vormgegeven, maar bovendien gebruiksvriendelijker en schoner.
De nieuwe Yamaha F2.5 heeft een complete metamorfose ondergaan en ook inwendig hebben de toepassing van nieuwe technieken gezorgd voor een compleet veranderde beleving in het gebruik van deze nog steeds ongekend populaire draagbare krachtbron. Als nimmer tevoren blinkt de F2.5 uit op het gebied van milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak.
Om te beginnen hebben de ingenieurs zich gericht op detailverbetering van cruciale motoronderdelen zoals de zuiger, cilinder, cilinderkop en het inlaatspruitstuk. Voorts werden grote stappen gemaakt als het gaat om het optimaliseren van zowel het verbrandingsproces als het brandstofverbruik. Dit alles heeft geresulteerd in betere prestaties over het volledige toerenbereik, lagere emissiewaarden en niet te vergeten: nog minder geluid én nog minder trillingen.
De nieuwe Yamaha F2.5 laat zich bovendien gemakkelijker bedienen dankzij de verbeterde ergonomie. Zo is Yamaha’s nieuwe benjamin voorzien van een fors bemeten stuurhandel met draaiend gashandvat, een voorziening waarmee de grotere draagbare modellen ook zijn uitgerust. Dit zorgt voor een optimale grip. Het eveneens verbeterde ‘easy-grip’ trekkoord, de nauwkeurig bedienbare F-N koppeling en de choke bevinden zich veilig onder handbereik.
En als we het toch hebben over comfort: dankzij de ingebouwde brandstoftank is de boot sneller gebruiksklaar en gaat er bovendien geen kostbare ruimte verloren door de aanwezigheid van een ruimte verslindende, externe brandstoftank. Gemakshalve voorziet het nieuwe ontwerp van de F2.5 nu in een handig kijkglas waarmee de benzinevoorraad van buitenaf in een oogopslag kan worden gecontroleerd. Dit geldt trouwens ook voor het oliepeil, ook daarvoor is inspectieglas geplaatst. Uiteraard blijft controle mogelijk op de gebruikelijke manier met behulp van de peilstok in de vuldop.
Yamaha is er in geslaagd om het transport van de F2.5 nog gemakkelijker te maken, want het innovatieve Oil Leak-Free Storage System maakt het mogelijk om de motor lekvrij in maar liefst drie verschillende posities te kunnen opslaan of vervoeren, zowel op beide zijden als op de voorkant. Daar komt bij dat de comfortabele draagbeugel aan de achterzijde tevens dienst doet als stuurhendel als de motor 180 graden is gedraaid in de achteruitstand.
Het totaal van geraffineerde vernieuwingen aan de ongekend gemakkelijk draagbare en als uiterst betrouwbaar bekend staande 4-takt Yamaha F2.5 maakt de keuze voor dit model eenvoudiger als nooit tevoren.
Voor meer gedetailleerde informatie over de nieuwe F2.5 en alle andere buitenboordmotoren van Yamaha, neemt u contact op met uw lokale Yamaha Marine dealer.
Kenmerken in het kort
• Verbeterde verbrandingsefficiency en brandstofeconomie in combinatie met een lagere uitlaatemissie
• Verbeterde milieuvriendelijkheid, zonder in te boeten op prestaties
• Opslaan en vervoeren in drie posities dankzij Oil Leak-Free Storage System
• Nieuwe graphics samen met een eveneens nieuw, rond motorkap ontwerp
• Ergonomisch ontworpen stuurhendel voor gemakkelijk sturen over 360 graden
• Grote draaigas-, choke- en F-N schakelhendel binnen handbereik
• Ingebouwde brandstoftank met geïntegreerd peilglas en olievuldop met peilstok
• Robuuste en tegelijkertijd comfortabele draagbeugel aan de achterzijde van de motor
De levertijd en adviesverkoopprijs van de nieuwe Yamaha F2.5 buitenboordmotor zal in een later stadium bekend gemaakt worden.
Meer informatie www.yamaha-marine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht