windverwachting

Yamaha slaagt er in 2015 in de F150 buitenboordmotor nóg verder te optimaliseren, duurzamer en comfortabeler te maken

PERSBERICHT
yamaha_F150DSchiphol Rijk – Wereldwijd geniet de Yamaha F150 enorme populariteit vanwege zijn aansprekende prestaties en betrouwbaarheid. Toch zijn de Japanse ingenieurs er in geslaagd om dit succes te overtreffen. De nieuwe F150D is in alles de overtreffende trap van zijn voorganger.
De 2,7 liter metende Yamaha F150D is een schoolvoorbeeld als het gaat om optimale verbranding, brandstofeconomie, betrouwbaarheid en souplesse. Dit is te danken aan een aantal innovatieve toepassingen zoals de bijzondere 16-kleppen configuratie, de Multi-point brandstofinjectie, de dubbele, bovenliggende, nokkenas en het uitgekiende 4 in 1 uitlaatsysteem. Goedbeschouwd lijkt er nauwelijks nog iets te verbeteren aan de F150, maar niets is minder waar. De nieuwe F150D beschikt over een verbeterde, robuuste keerkoppeling. Deze zogenaamde ‘Dog clutch’ beschikt over twee extra tanden die het schakelen nog gemakkelijker maken. De nieuw ontworpen koppeling staat bovendien garant staat voor een langere levensduur.
De verbeteringen aan de Yamaha F150D beperken zich niet alleen tot onderhuidse ingrepen; het ontwerp van de motorkap onderging een zichtbare facelift die de motor optisch nog slanker maakt en bovendien bewerkstelligt dat water efficiënter wordt afgevoerd. Een compleet nieuw ontwikkeld laksysteem zorgt ervoor dat het fraaie uiterlijk van de F150D ook na jaren van intensief gebruik onaangetast blijft. Het laksysteem beschermt optimaal tegen corrosie onder invloed van barre en zilte omstandigheden. De ingenieurs van Yamaha gaven de F150D bovendien de allerlaatste generatie elektronica mee, met als resultaat uitgelezen brandstofefficiëncy en bedieningsgemak. Het slimme ‘Variable Trolling RPM Speed Control’ maakt subtiel doseren mogelijk in stapjes van 50 toeren per minuut, uiterst handig tijdens het vissen of manoeuvreren.
Daarnaast is de F150D volledig geschikt voor het optionele ‘Digital Network System’, waarmee tal van multifunctionele uitleesinstrumenten kunnen worden aangesloten. Uiteraard beschikt de F150D ook over het inmiddels welbekende immobilisatiesysteem genaamd Y-COP. Dit geldt ook voor het exclusieve ‘SDS (Shift Dampener System) dat beschikbaar is in combinatie met de Reliance Series® SDS propellers; het systeem zorgt voor verdere reductie van zowel geluid als vibratie en maakt de nieuwe F150D nog stiller.
Kortom, de Yamaha F150D is een optisch aantrekkelijke en elegante buitenboordmotor met een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding gekoppeld aan optimale prestaties naast ongekende brandstofeconomie en betrouwbaarheid.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X