windverwachting

Yamaha’s 'RIDE' is een revolutie in de besturing van de WaveRunner

Persbericht
FX Cruiser HOSchiphol-Rijk – Met RIDE brengt Yamaha een regelrechte revolutie in de watersport teweeg. Dit innovatieve bedieningssysteem wordt toegepast op verschillende modellen uit de populaire WaveRunner-serie en onderscheidt zich door bediening van het gas met twee ‘flippers’ aan de stuurkolom. De rechterhand accelereert, terwijl de linkerhand decelereert en achteruit schakelt.
Eens in de zoveel tijd zijn er van die ontwikkelingen die het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker dan wel mooier maken. Neem bijvoorbeeld de komst van de automatische versnellingsbak en niet vergeten de introductie van de HD TV. Zo zet Yamaha in 2015 de wereld van de watersport op zijn kop met RIDE. De afkorting RIDE staat voor ‘Reverse with Intuitive Deceleration Electronics’. Het revolutionaire bedieningssysteem bestaat naast de beide ‘flippers’ aan de stuurkolom uit een slimme, intuïtieve regelunit (Shift Control Unit) en een volledig nieuw ontwikkelde bucket.
RIDE is ultra-intuïtief: bedien de rechterflipper om gas te geven. De flipper aan de linkerzijde doet het tegenovergestelde of zet de WaveRunner in zijn achteruit. Laat beide flippers los en de WaveRunner staat onmiddellijk in de neutraalstand, zonder te hoeven schakelen of welke combinatie van handelingen dan ook uit te voeren. Simpel en veilig tegelijk. Ter borging van een optimale werking wordt elke RIDE Shift Control Unit tijdens het productieproces van de WaveRunner minutieus gekalibreerd op basis van gewicht en vermogen.
Het geavanceerde en gepatenteerde nieuwe bucket ontwerp staat borg voor optimale controle bij iedere snelheid. Het water wordt met ongekende kracht uit beide openingen van de bucket geperst en zorgt er voor dat de bestuurder te allen tijde maximale controle over de WaveRunner behoudt zonder hinderlijke duikneigingen of andere plotselinge bewegingen.
RIDE is bovendien zelflerend. Op basis van het individuele bedieningspatroon van de bestuurder, bijvoorbeeld wanneer beide flippers tegelijk worden bediend, zorgt het systeem voor een juiste dosering van het gas om optimale controle over het vaartuig te kunnen garanderen. WaveRunner-eigenaren zullen de fonkelnieuwe RIDE technologie snel omarmen en onder de meest extreme omstandigheden weten te waarderen.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X