Yanmar op Boot Holland 2015 met nieuwe common rail dieselmotoren met klein vermogen voor boten

PERSBERICHT

Yanmar 6BY3-160
Yanmar 6BY3-160
Almere, Leeuwarden – Yanmar presenteert op Boot Holland van 6 tot en met 11 februari 2015 in de Saksenhal van het WTC Expo in Leeuwarden de nieuwste modellen mechanische en elektronische dieselmotoren. Opvallend is de splinternieuwe range van vier common rail dieselmotoren met vermogens van 45 tot 110 pk. Speciale aandacht gaat uit naar de Yanmar 6BY3-160; de trillingvrije motor die onlangs internationaal in de prijzen viel.
Bezoekers van Boot Holland kunnen op de Yanmar stand een brede range mechanische en elektronische motoren bekijken en voelen. Ook zijn er verschillende voorstuwingsystemen, waaronder saildrives, ZT-sterndrives en hydraulische keerkoppelingen.
Peter van der Vorst, manager Yanmar Benelux B.V. licht toe wat de bezoekers van de Friese beurs kunnen verwachten: “We zijn enorm trots op onze nieuwe kleine common rail diesels, compacte lichtgewicht viercilinders die plug en play kunnen worden geïnstalleerd. Ook de andere producten komen op onze stand goed tot hun recht. Dealers uit het hele land geven demonstraties, beantwoorden vragen en adviseren over het vervangen van motoren. Voor hermotorisering loopt een speciale actie. Ik adviseer bezoekers daar zeker naar te vragen”.
Yanmar Common Rail
Naast grotere modellen ontwikkelde Yanmar een serie nieuwe lichtgewicht Common Rail JH-CR viercilinder dieselmotoren. De compacte, zuinige, stille en schone “middenklassers” zijn verkrijgbaar als 45, 57, 80 en 110 pk en passen perfect in grotere zeiljachten, motorboten, sloepen, snelle RIB’s en tenders.
Dubbele Yanmar 6BY3-160 in prijswinnende Steeler Panorama FF46
Voor de grotere waterverplaatsende schepen presenteert Yanmar een nieuwe, extra stille drieliter zescilinder 160 pk/2800 toeren Common Rail motor. De Steeler Panorama FF46 werd onlangs European Power Boat of the Year met in de motorkamer een dubbele 6BY3-160 installatie.
Yanmar 8-LV
De nieuwe 4,46 liter twin-turbo V8 Common Rail diesel is verkrijgbaar in 320 en 370 pk. De motoren zijn de eersten die gebruik maken van het Can Bus Vessel Control System, waardoor een boot in een dubbele sterndrive uitvoering kan worden uitgerust met het geavanceerde Yanmar joystick systeem.
yanmar_JoystickYanmar Joystick systeem
Nieuw is het intelligente Yanmar Joystick stuursysteem, dat in combinatie met twee Stern Drives schokvrij is gekoppeld aan een Yanmar 8 cilinder motor van 320, 350 of 370 pk. Hiermee is een boegschroef overbodig.
Yanmar is van 6 tot en met 11 februari 2015 aanwezig op Boot Holland, stand 3019 in de Saksenhal.
Over Yanmar
Yanmar heeft wereldwijd meer dan 15.000 werknemers en een verkoopnetwerk in meer dan 130 landen. Yanmar ontwerpt en produceert dieselmotoren en accessoires voor een breed scala aan toepassingen voor de pleziervaart, commerciële maritieme vaartuigen, industriële toepassingen, machines voor de landbouw, de bouw en warmte-krachtsystemen. Het bedrijf is een van de pioniers op het vlak van schone-emissietechnologie en duurzame energiesystemen. In Europa werken ongeveer 600 mensen bij Yanmar en genereren een jaarlijkse omzet van ongeveer € 800 miljoen.
Meer informatie www.yanmarbenelux.nl en Boot Holland van 6 tot en met 11 februari 2015