123 stickers

Yanmar presenteert nieuw ontwikkelde 'common rail' dieselmotoren en geavanceerde techniek op Hiswa te Water

PERSBERICHT
yanmar_commonrailAlmere – Yanmar’s koploper is de volledig nieuw ontwikkelde Common Rail JH-CR viercilinder motor. De nieuwe compacte “middenklasser” is beschikbaar als 45, 57, 80 en 110pk en past perfect in een brede range boten als: grotere zeiljachten, motorboten, sloepen, snelle ribs en tenders.
Directe brandstof inspuiting resulteert in een lager verbruik. Geluidsreductie is een ander speerpunt waar Yanmar engineers goed in zijn geslaagd. Dankzij de compactheid van de motor, is deze zeer gemakkelijk bereikbaar voor service. Traditionele mechanische hendelbediening is de standaard levering.
Optioneel kan de motor ook volledig elektronisch worden aangestuurd en worden uitgebreid met multifunctionele displays. De standaard motor is voorzien van een 12V/125A dynamo. Optioneel kan deze worden uitgerust met een 12V of 24V tweede dynamo. De motor voldoet aan de strengste milieueisen, waaronder EPA Tier 3 en EU RCD 2 (2016)
Yanmar 6BY3-160
Veel watersporters prefereren geluid van de wind boven motorgeluid. Voor de wat grotere waterverplaatsende schepen heeft Yanmar een nieuwe drieliter zescilinder 160pk/2800 toeren Common Rail motor ontwikkeld. Met deze motor kan men uitermate stil varen en hoeft men zich geen zorgen te maken om krachtig stroomopwaarts te kunnen varen. Ook deze 6BY3-160 voldoet aan de strengste milieueisen zoals EPA Tier 3. Naast de standaard aanwezige 12V/150A dynamo, kan de 6BY3-160 ook worden voorzien van een extra 24V/90A dynamo.
Yanmar Joystick systeem
Yanmar heeft een intelligent en uniek Joystick stuursysteem ontwikkeld wat in combinatie met twee Yanmar Stern Drives is gekoppeld aan een Yanmar 8 cilinder motor van 320, 350 of 370pk. Een boegschroef is overbodig! Sturen en manoeuvreren wordt kinderspel met de joystick. Uitermate adaptieve software kiest de beste positie van de Stern Drives, wat resulteert in intelligent en logisch sturen. Belangrijk om te weten is dat de koppelingen van de drives hydraulisch worden bediend, waardoor u er zeker van bent dat bediening stil en schokvrij gebeurt. Professionals in de watersport branche claimen dat het Yanmar systeem het beste Joystick systeem is dat op dit moment verkrijgbaar is in de markt.
Over Yanmar
Yanmar heeft wereldwijd meer dan 15.000 werknemers en een verkoopnetwerk in meer dan 130 landen. Yanmar ontwerpt en produceert dieselmotoren en accessoires voor een breed scala aan toepassingen voor de pleziervaart, commerciële maritieme vaartuigen, industriële toepassingen, machines voor de landbouw, de bouw en warmte-krachtsystemen. Het bedrijf is een van de pioniers op het vlak van schone-emissietechnologie en duurzame energiesystemen. In Europa werken ongeveer 600 mensen bij Yanmar en genereren een jaarlijkse omzet van ongeveer € 800 miljoen.
Yanmar is aanwezig op Hiswa te Water, op stand K.620 voor het grote podium naast Vetus.
Meer informatie www.yanmar.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X