Informatie voor de watersporter

Yvan Bourgnon met z’n open sportcatamaran op de Galapagos Eilanden aangekomen

Galapagos Eilanden – De Zwitser Yvan Bourgnon is met z’n open catamaran in 6 dagen en 23 uur van Panama City naar de Galapagos Eilanden gezeild. Dit keer zonder extreme wind, maar de zeiler heeft zich’s nachts tot twee maal toe vastgevaren in een visnet. Om zich te bevrijden heeft de avonturier zelfs in het water moeten duiken. Ook is Bourgnon op een boomstam geklapt, waarna het hem twee dagen heeft gekost om weer beweging in z’n zwaard te krijgen.

Eén maal is de waaghals in z’n slaap in het water gevallen. Gelukkig zat hij vast aan een life line en lag de snelheid van de boot onder de 10 knopen. Met moeite is hij weer aan boord kunnen klauteren, maar hij beschrijft de ervaring wel als ‘een goede les’… Verder heeft z’n huid het te verduren van de doorlopende spray van zon en water. Wat de zeiler het meest is opgevallen, is hoe vervuild de oceaan ter plekke wel niet is. Van bomen en takken tot drijvende blikken en vaten.

Gezien de hoge prijs van het verblijf op Galapagos Eilanden wil Bourgnon daar maar een dag of vier blijven en hoopt op 5 of 6 maart aan het langste en moeilijkste stuk van z’n wereldomzeiling te beginnen: de 7000 kilometer naar de Markiezen-Eilanden op Frans Polynésië, waar hij tot z’n tiende jaar heeft gewoond en op school heeft gezeten. “Ik ben er klaar voor en misschien word ik beloond met de baai van Tailhoaé op Nuku-Hiva…” (Nauticlink, Yvan Bourgnonlive en Twitter)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht