123 stickers

Yvonne Zwaan, redacteur bij Motorboot: “Ze zeggen ook dat werken in de watersportjournalistiek een ‘mannending’ is.…”

ERMELO/SLEEUWIJK – ‘Hét evenement van het jaar, voor iedereen die ook maar iets met motorboten heeft’. Dat is volgens maandblad Motorboot wat bezoekers mogen verwachten van de voor iedereen gratis toegankelijke Nationale Motorbootdag 2012, op zaterdag 15 september in Jachthaven Strand Horst in Ermelo. De uit Sleeuwijk afkomstige Yvonne Zwaan, redacteur bij Motorboot, speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van dit nationale evenement.

Er wordt wel gezegd dat de watersport vergrijst. Waarom mikt Motorboot zo nadrukkelijk op een evenement voor oud en jong?
Zwaan: ,,Ach, ze zeggen ook vaak dat werken in de watersportjournalistiek meer een ‘mannending’ is… Natuurlijk, veel booteigenaren zijn al wat ouder. Dat neemt echter niet weg dat ik op het water wel degelijk ook veel jonge mensen zie en ook veel kinderen die meevaren met vader en moeder of opa en oma. Vaar aan het einde van de dag maar eens langs een jachthaven; vrijwel zeker zul je dan kinderen aantreffen die hun rondjes trekken met de bijboot van het jacht van hun ouders of grootouders. Zelf deed ik dat vroeger ook!

Kinderen kunnen tijdens de Nationale Motorbootdag daarom lekker aan de slag, met allerlei activiteiten die ook geschikt zijn voor op de boot. En natuurlijk kunnen ze meedoen aan de behendigheidswedstrijd op het water. Als ik zie hoe ze zich doorgaans weten te redden op het water, konden ze tijdens die wedstrijd nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen!” (DeStadGorinchem, Motorbootdag)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X