Informatie voor de watersporter
YYachts ontwikkelt eigen tender

YYachts ontwikkelt eigen tender

Lichtgewicht, extreem stabiel, emissievrij: dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe YTender. De multihull RIB is een innovatieve tender voor eigenaren van grote zeiljachten.

YYachts geldt al jaren als een uiterst innovatief adres als het gaat om het ontwerpen en bouwen van zeiljachten tussen de 70 en 100 voet. YYachts bouwt van carbon en dus licht, want daardoor kunnen de zeilen ook bij lichte wind worden gezet.
Een probleem met de uitrusting waren echter vaak de tenders. Omdat YYachts de tendergarage dwars in het achterschip heeft geplaatst, kunnen er relatief grote tenders in. De grootte en het gewicht van de tenders gingen toen echter ten koste van de prestaties.
De oplossing hiervoor is nu beschikbaar. Hij heet de YTender en is bedacht door het ontwerp- en engineeringteam van YYachts.
De YTender is gebouwd van koolstofcomposiet, is ontworpen om aan de behoeften van zeilers te voldoen en weegt slechts 170 kilo bij een lengte van 3,65 meter en 230 kilo bij een lengte van 4,35 meter. Een ingebouwde compressor kan de slangen automatisch vullen of legen tijdens het kranen – en zo de afmetingen van de opbergruimte minimaliseren. Malzahn: “Een ongelooflijk innovatieve oplossing. Het stelt ons in staat een tender aan te bieden met maximale afmetingen voor zes personen.”
Ontworpen als een catamaran, biedt de YTender niet alleen een waar interieur, maar zijn hydrodynamica maakt hem ook zeer efficiënt tijdens het varen. Hij is verkrijgbaar met elektrische aandrijving en met conventionele buitenboordmotoren in het achterschip. Maar bovenal is hij stabiel in het water; bij het instappen kantelt hij niet en geeft dus een zeer goed gevoel van veiligheid.
De indeling is flexibel, evenals de uitrusting en decoratie. De YTender kan worden aangepast aan het uiterlijk van elk jacht.

De YTender wordt gebouwd en verkocht door Yachtwerft Hamburg. Johannes Malzahn, Managing Partner van Yachtwerft Hamburg, zegt: “Het produceren van de tenders voor YYachts is een grote kans en eer voor ons. Het door YYachts ontwikkelde concept zal door ons met de allerhoogste kwaliteit worden uitgevoerd – zoals gebruikelijk in de grote jachtbouw.”

De belangrijkste kenmerken in één oogopslag:
Laag gewicht: De YTender is de lichtste rubberboot in zijn klasse. In de carbon uitvoering weegt hij – zonder aandrijving – slechts 170 (YT7) of 230 kilogram (YT9).
Stabiele positie: Ontworpen als een catamaran, ligt de YTender zeer stabiel in het water. Tegelijkertijd kan hij hoge snelheden bereiken en verbruikt hij weinig energie.
Goede afmetingen: De YTender is geoptimaliseerd voor bijbootgarages. Hij heeft een lage hoogte en een compact formaat dankzij zijn catamaranconstructie.
Veelzijdige indeling: Door de stuurpositie in het voorste gedeelte van de YTender te plaatsen, kan het achterschip zeer flexibel worden vormgegeven en gebruikt.
Slimme buis: De luchtbuis van de YTender kan in slechts 45 seconden worden leeg- of opgeblazen. De benodigde elektrische pompen zijn geïntegreerd.
Zonder uitstoot: YTenders zijn standaard uitgerust met een volledig elektrische aandrijving om emissies te vermijden.
Individuele uitrusting: Kleuren, stoffen en oppervlakken van de YTender kunnen volledig volgens de ideeën van de klant worden ontworpen en geselecteerd.
Hoge kwaliteit: De YTender wordt in Duitsland gebouwd, waardoor een hoog niveau van verticale integratie wordt gewaarborgd.

Technische gegevens:
YTender – medium
Lengte ca. 3,65 m / ca. 3,30 m (leeggelopen)
Breedte ca. 1,80 m / ca. 1,50 m (leeggelopen)
Hoogte ca. 1,00 m
Diepgang ca. 0,27 m
Gewicht (zonder motoren) ca. 170 kg (carbon), ca. 230 kg (GRP)
Max. motor 20 kW
Max. belasting ca. 320 kg

YTender – groot
Lengte ca. 4,35 m / ca. 4,00 m (leeggelopen)
Breedte ca. 1,80 m / ca. 1,50 m (leeggelopen)
Hoogte ca. 1,00 m
Diepgang ca. 0,28 m
Gewicht (zonder motoren) ca. 230 kg (carbon), ca. 290 kg (GRP)
Max. motor 25 kW
Max. belasting ca. 400 k

Voor meer informatie: yyachts.de (Engels)

Foto: Y Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht