Informatie voor de watersporter

Zangeres Do opent Maritiem ’s-Hertogenbosch 2013 voor klassieke en traditionele binnenvaartschepen van 20 tot 22 september

PERSBERICHT
maritiemdenbosch’s-Hertogenbosch – Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september vindt de 19e editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch plaats in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen en bruist de binnenstad van de festiviteiten.
Maritiem ‘s-Hertogenbosch is het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland. Tijdens het tweejaarlijkse evenement zijn in de Bossche havens honderden klassieke en traditionele binnenvaartschepen te zien. Dit jaar is er speciale aandacht voor rond- en platbodems. Naar verwachting geven ongeveer vijftig van deze Oudhollandse schepen uit heel Nederland acte de presénce.
Vrijdag
Niemand minder dan Do zal op vrijdag 20 september om 20.30 uur het grote podium voor de Citadel betreden voor een spetterend openingsconcert. Tijdens dit concert brengt zij een aantal van haar grootste hits ten gehore. Zij wordt hierbij muzikaal begeleid door de Douane Harmonie Nederland. Traditiegetrouw wordt de avond om 22.00 uur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.
Zaterdag
Tijdens de ‘Royal Night of Music’ op de zaterdagavond geeft Frank Anthony een tribute aan ‘The King’, Elvis Presley. De instrumentale begeleiding is in handen van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch o.l.v. Sjef Ipskamp. Tevens kunt u deze avond genieten van een keur aan Bossche artiesten, waaronder René Habraken, Pieter Kromhout, Rianne Popelier, Dimphy van der Velden, Lois van de Ven, Iris van Gijn en Ted Loch.
Natuurlijk is er ook het zeeliederensongfestival op zaterdag waar verschillende shantykoren en muziekgezelschappen de muzikale strijd met elkaar aangaan op de diverse podia in het Maritieme gebied. Podia zijn er in de Orthenstraat, Uilenburg, aan de Zuid-Willemsvaart en dit jaar voor het eerst ook op de Parade. Ook zijn er speciale optredens in Hotel Central en de Bijenkorf.
Nieuw dit jaar is Club Maritiem, speciaal voor jongeren (25+). Dit is een ‘kajuitgaansavond’ waar je lekker kunt dansen, borrelen en loungen in maritieme sferen. De Nederlandse DJ VanderWeyden verzorgt de muziek (deephouse/lounge). Club Maritiem vind je op het terrein naast het Oliemolenpaviljoen en is op zaterdagavond vanaf 21.00 uur gratis te bezoeken.
Uiteraard is er – voor jong en oud – nog veel meer te beleven tijdens Maritiem ’s-Hertogenbosch 2013. Op alle drie de dagen kunt u genieten van Maritiem in het klein aan de Handelskade. Modelbotenclub Titanic presenteert zich hier met de mooiste modelboten van leden van de club. Op zaterdag en zondag is er een braderie voor kunst, hobby, oude ambachten en watersport op de feestelijk versierde Handelskade en Zuid-Willemsvaart (op zaterdag ook in de Visstraat). Kinderen kunnen deelnemen aan het speciale jeugdprogramma op de zaterdag; ze voeren verschillende opdrachten uit en maken kennis met allerlei watersportonderdelen. Deelnamebewijzen zijn verkrijgbaar bij de Maritiem-infopost bij de Wilhelminabrug, het schip de ‘Makke Beer’ (locatie Zuid-Willemsvaart).
VIP-boot open voor publiek
Deze editie voegt Maritiem ‘s-Hertogenbosch een nieuwe mogelijkheid toe aan het rijke aanbod van activiteiten. Het VIP-terras en de partyschepen Domani en Jheronimus Bosch, gelegen op het water tegenover het grote podium bij de Citadel worden op zaterdagavond, 21 september, opengesteld voor het publiek. Men kan tegen betaling van slechts 15,00 euro het zaterdagavondconcert meemaken in een geweldige maritieme sfeer. Twee drankjes en enige hapjes zijn daarbij inbegrepen. Opgave kan door storting van 15,00 euro op rek.nr. Rabobank: 15.54.51.669 t.n.v. Stichting Maritiem ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘zaterdagavondconcert’. U wordt dan aan boord verwacht van de partyschepen bij de Boombrug (ingang Binnenhaven) op genoemde avond vanaf 19.30u.
Zondag
Maritiem ’s-Hertogenbosch wordt op zondag afgesloten met een Promconcert op het grote podium bij de Citadel. Het concert wordt verzorgd door o.a. het groot Maritiem Jeugdorkest, Percussion Ensemble Heineken Fanfare en Heineken Fanfare.
Meer informatie Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht